ΚΟΣΜΟΣ

Κατέθεσε σήμερα σε δικαστή

Αρνείται τις κατηγορίες για διαφθορά ο γαμπρός του Χουάν Κάρλος

Το Παλάτι της Ισπανία δεν εμπλέκεται στην υπόθεση διαφθοράς για την οποία κατηγορείται, σύμφωνα με όσα κατέθεσε σήμερα ο γαμπρός του Χουάν Κάρλος.

Αρνείται τις κατηγορίες για διαφθορά ο γαμπρός του Χουάν Κάρλος

Ο γαμπρός του βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος εμφανίστηκε σήμερα ενώπιον δικαστηρίου της νήσου Μαγιόρκα για να καταθέσει σχετικά με τις κατηγορίες διαφθοράς που έχουν διατυπωθεί σε βάρος του, γεγονός που έχει πλήξει την εικόνα της βασιλικής οικογένειας στην Ισπανία σε μία περίοδο, μάλιστα, κατά την οποία το ποσοστό της ανεργίας έχει ανέλθει στο 26%.

Ο Ινιάκι Ουρδαγαρίν, σύζυγος της κόρης του Χουάν Κάρλος, Ινφάντα Κριστίνα, φέρεται ύποπτος για διασπάθιση περίπου έξι εκατομμυρίων ευρώ από δημόσια κονδύλια, μέσω της μη κερδοσκοπικής εταιρείας της οποίας προΐστατο.

Ο 45χρονος πρώην παίκτης της Ολυμπιακής ομάδας χάντμπολ της Ισπανίας χρίστηκε Δούκας της Πάλμας της Μαγιόρκας όταν παντρεύτηκε την πριγκίπισσα Κριστίνα το 1997.

Το διάστημα 2004-2006 υπήρξε πρόεδρος του Ινστιτούτου Νόος, το οποίο διοργάνωνε παραθεριστικές κι αθλητικές εκδηλώσεις στις Βαλεαρίδες Νήσους και στην ανατολική περιοχή της Βαλένθια.

Ο Ουρδαγαρίν και ο συνέταιρός του, Ντιέγκο Τόρες, φέρονται ύποπτοι για υπερχρέωση των υπηρεσιών που παρείχαν, προκειμένου αφ’ ενός να απαλλάσσονται από φόρους κι αφ’ ετέρου να ξεπλένουν βρώμικο χρήμα. Οι διωκτικές αρχές αποκαλύπτουν πως ο Ουρδαγαρίν χρησιμοποιούσε βασιλικά καταλύματα προκειμένου να κλείσει τις επαγγελματικές του συμφωνίες.

Ο Δούκας προσήλθε στον ανακριτή Χοσέ Κάστρο και προ ενός έτους για να καταθέσει σχετικά με την υπόθεση, η οποία χρονολογείται από το 2011 και αρνήθηκε πως διέπραξε την παραμικρή παρανομία.

Σήμερα, ο Ουρδαγαρίν αρνήθηκε την κατηγορία που φέρει το Παλάτι να εμπλέκεται στην υπόθεση διαφθοράς. Όπως κατέθεσε στον δικαστή, το Παλάτι δεν εξουσιοδότησε ή παρείχε στήριξη στις δραστηριότητες του Ινστιτούτου Νόος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.