ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Βάκχες σε διονυσιασμό

Η τραγωδία του Ευριπίδη σε μια περίτεχνη διασκευή για τρεις άνδρες ηθοποιούς, σκηνοθετημένη από τον Έκτορα Λυγίζο.

Βάκχες σε διονυσιασμό

Μετά τον περσινό «Θείο Βάνια», η τελευταία τραγωδία του Ευριπίδη σε μια διασκευή για τρεις άνδρες ηθοποιούς που εξοβελίζει το χορό των Βακχών, εντάσσει τα χορικά στη βασική πλοκή και επιχειρεί να διερευνήσει τι μπορεί να σημαίνει διονυσιασμός, πίστη, λατρεία και λαϊκή σοφία σήμερα.

Ο θεός Διόνυσος φτάνει στην πόλη και ο βασιλιάς Πενθέας παλεύει να οχυρώσει εαυτόν και άστυ ενάντια στην έλευση της καινούργιας θρησκείας που εξισώνει δούλους, γυναίκες και βασιλιάδες σε έναν κόσμο ηδονής, σε έναν κόσμο αρμονίας με τη ζωώδη πλευρά του ανθρώπου σε έναν κόσμο ευσεβούς αλλά και καταστροφικής λατρείας του εδώ και του τώρα.

Συντελεστές παράστασης:

Mετάφραση: Γιώργος Χειμωνάς. Διασκευή-Σκηνοθεσία: Έκτορας Λυγίζος. Σκηνικό-Κοστούμια: Κλειώ Μπομπότη. Φωτισμοί: Δημήτρης Κασιμάτης. Δραματουργική συνεργασία: Κατερίνα Κωνσταντινάκου. Βοηθός σκηνοθέτη: Γλυκερία Στραβοδήμου. Ηθοποιοί: Δημήτρης Μοθωναίος, Άρης Μπάλης, Έκτορας Λυγίζος.

INFO: Θέατρο του Νέου Κόσμου, Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Νέος Κόσμος 210 9212900, www.theatroneoukosmou.gr. Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15, Κυριακές στις 19:00. Είσοδος: 5 - 12 ευρώ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.