ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα ας κάνει ότι μπορεί (;)

ΕΕ: Ενισχύστε τις κοινωνικές επενδύσεις

Για την Ελλάδα «θα πρέπει να αναζητείται η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων, εθνικών και ευρωπαϊκών, μέσα στα όρια που θέτουν η πολιτική προσαρμογή και η πολιτική λιτότητας», είπε ο Επίτροπος απασχόλησης, Λάσλο Άντορ.

ΕΕ: Ενισχύστε τις κοινωνικές επενδύσεις

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε σήμερα τα κράτη- μέλη της ΕΕ να ενισχύσουν τις κοινωνικές επενδύσεις με στόχο την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, αναγνωρίζοντας, παράλληλα, ότι για τις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής τα περιθώρια ελιγμών στον τομέα των κοινωνικών επενδύσεων είναι μικρά.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, κατά πόσο δύναται να συνδυαστεί η παρατεταμένη λιτότητα που εφαρμόζεται σε χώρες όπως η Ελλάδα, με τις προσπάθειες για ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή, ο Επίτροπος απασχόλησης, Λάσλο Άντορ παραδέχτηκε ότι η κοινωνική πραγματικότητα μιας χώρας δεν μπορεί να είναι πολύ διαφορετική από την πραγματικότητα της οικονομίας της.

Συνεχίζοντας, ο κ. Άντορ επισήμανε ότι οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εργάζονται για να διασφαλίσουν την άμεση αξιοποίηση των κονδυλίων από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.