ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μετά το Facebook

Επίθεση από Κινέζους χάκερς δέχθηκε η Apple

Όποιος πίστευε ότι οι υπολογιστές της Apple είναι… «απρόσβλητοι» από τους χάκερς, μάλλον ήρθε η ώρα να αναθεωρήσει.

Επίθεση από Κινέζους χάκερς δέχθηκε η Apple

Με μια πρωτοφανή για τα δεδομένα της κολοσσιαίας εταιρείας, δήλωση, η Apple παραδέχθηκε την παραβίαση των υπολογιστικών της μηχανημάτων από χάκερς και άφησε αιχμές κατά της Κίνας.

Πρόκειται, πάντως, για μία κατάσταση αρκετά ασυνήθιστη για την εταιρεία, παρόλο που αποτελεί αναμφίβολα έναν «υψηλού προφίλ» στόχο για κάθε χάκερ.

Η Apple αναφέρει ότι χρησιμοποιήθηκε το exploit από το κενό ασφαλείας στην JAVA, ωστόσο διαβεβαίωσε ότι τα δεδομένα χρηστών αλλά και της εταιρείας δεν κινδυνεύουν. Επίσης υποστήριξε ότι «μολύνθηκαν» οι υπολογιστές (Mac) μικρού αριθμού εργαζομένων της.

Πάντως το Reuters αναφέρει ότι πρόκειται για την σοβαρότερη επίθεση σε Mac που έχει γίνει γνωστή μέχρι σήμερα.

Η Apple βρίσκεται σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές προκειμένου να εντοπίσει τους δράστες, οι οποίοι όπως προκύπτει, φέρουν ευθύνη για μια σειρά πρόσφατων επιθέσεων σε αμερικανικές εταιρείες.

Παράλληλα, θα θωρακίσει περαιτέρω τα προϊόντα της μ’ ένα ειδικό πρόγραμμα για την προστασία των καταναλωτών έναντι του κακόβουλου λογισμικού που χρησιμοποιείται στις επιθέσεις.

Να σημειωθεί ότι η επίθεση ήταν ακριβώς η ίδια με αυτή που συνέβη στο Facebook.

Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει:

«Το ίδιο πρόβλημα με το JAVA plugin είχαν να αντιμετωπίσουν και άλλοι χρήστες Mac, όχι μόνο εργαζόμενοι της Apple. Με το κενό ασφαλείας στην JAVA, το malware μεταδόθηκε και μόλυνε υπολογιστές που αρχικά χρησιμοποιούταν από developers. Το συγκεκριμένο malware είχε σχεδιαστεί αποκλειστικά για Mac».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.