ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Με τσάκισε ηθικά», λέει ο ζωγράφος

Η Ακαδημία διέγραψε τον Μυταρά, λόγω... ασθενείας

Εκτός Ακαδημίας Αθηνών βρέθηκε ο εικαστικός Δημήτρης Μυταράς για διαδικαστικούς λόγους, επειδή δεν μπορούσε να παραστεί στις συνεδριάσεις της λόγω ασθενείας.

Η Ακαδημία διέγραψε τον Μυταρά, λόγω... ασθενείας

Ο Δημήτρης Μυταράς διεγράφη το 2010, όμως το γεγονός έγινε γνωστό μόλις σήμερα. «Η απόφαση της Συγκλήτου να τεθεί στα μη ενεργά μέλη της , μου κοινοποιήθηκε στις 18/5/2010, δύο χρόνια αφότου είχα εκλεγεί και ενώ είχε προηγηθεί επιστολή μου με την οποία γνωστοποιούσα την ασθένειά μου, -οπτική νευροπάθεια-, που με ανάγκαζε να μπαινοβγαίνω στα νοσοκομεία», δήλωσε ο καλλιτέχνης στο πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Ελειψα περισότερο από έναν χρόνο, δεν μπορούσα για λόγους υγείας να παραστώ στην Ολομέλεια και σύμφωνα με το καταστατικό της Ακαδημίας Αθηνών, η απουσία πάνω από ένα χρόνο άνευ αδείας, θεωρείται παραίτηση», είπε.

Εξέφρασε την πικρία του για την αυστηρή εφαρμογή του καταστατικού. «Αρρώστησα από μια ασθένεια που σύμφωνα με τους γιατρούς , απαιτεί τις περισσότερες φορές, τέσσερα χρόνια για να θεραπευτεί», είπε. «Τώρα η όρασή μου έχει βελτιωθεί αλλά η διαγραφή μου με τσάκισε ηθικά», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με το άρθρο 31 του νόμου 4398/1929 της Ακαδημίας, ότι «διατηρεί τον τίτλο του τακτικού μέλους αλλά θεωρείται ως τακτικό μέλος παραιτηθέν της έδρας».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.