ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιάννης Στουρνάρας

Ο μόνος κίνδυνος είναι να προκαλέσουμε μόνοι μας ατύχημα

Δηλώνοντας ευτυχής που είναι μέλος αυτής της κυβέρνησης ο υπουργός Οικονομικών έχει την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα το 2013 και θα επιστρέψει στην ανάκαμψη του χρόνου.

Ο μόνος κίνδυνος είναι να προκαλέσουμε μόνοι μας ατύχημα

Ο Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Καθημερινή της Κυριακής, τόνισε πως η κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει σε διόρθωση κάποιων «αδικιών» σε περίπτωση που το πλεόνασμα αποδειχθεί... μεγαλύτερο του στόχου.

«Εάν το πλεόνασμα αποδειχθεί μεγαλύτερο του στόχου, έχουμε ήδη συμφωνήσει το 70% της υπέρβασης να το διοχετεύσουμε είτε σε κοινωνικές παροχές είτε σε μείωση φόρων», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Όσον αφορά στην δυσχερή οικονομική κατάσταση που έχουν οδηγηθεί χιλιάδες οικογένειες εξαιτίας των δεκάδων φόρων, ο Γ. Στουρνάρας υπογράμμισε πως «τούτη την ώρα δεν γίνεται διαφορετικά», αφού η χώρα μας οφείλει να καλύψει έως το 2014 «τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό μίας ολόκληρης δεκαετίας».

«Θα ήμασταν εντελώς αναξιόπιστοι εάν ζητούσαμε τώρα να αλλάξει η συμφωνία. Αλλά επιμένω ότι είμαστε κοντά στην ελπίδα και δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα. Ο μόνος κίνδυνος είναι να προκαλέσουμε μόνοι μας ατύχημα», τόνισε ο Γ. Στουρνάρας.

Ο Γ. Στουρνάρας μίλησε και για τον Γιώργο Παπανδρέου δηλώνοντας πως είχε ενημερωθεί από τον ίδιο για τον επικείμενο εκτροχιασμό του ελλείμματος, υπογραμμίζοντας πως σε σχέση με το Μνημόνιο: «Αν έπαιρνε μέτρα αμέσως, σίγουρα θα ήταν καλύτεροι οι όροι».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.