ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία

Πρώην απεργός πείνας ο καμικάζι της αμερικανικής πρεσβείας

Ο καμικάζι της επίθεσης που έγινε χθες εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα ήταν πρώην απεργός πείνας και στο παρελθόν είχε συμμετάσχει σε ένοπλες επιθέσει.

 

Πρώην απεργός πείνας ο καμικάζι της αμερικανικής πρεσβείας

Σύμφωνα με όσα γράφει σήμερα ο τουρκικός Τύπος, ο Ετζεβίτ Σανλί, 40 ετών, ήταν μέλος του ακροαριστερού κινήματος DHKP-C. Πυροδότησε τα εκρηκτικά μέσα σε φυλάκιο στον περίβολο της πρεσβείας με αποτέλεσμα να σκοτωθεί και ένας τούρκος φρουρός ασφαλείας, ενώ μια δημοσιογράφος τραυματίστηκε σοβαρά.

Ο καμικάζι είχε καταδικαστεί και φυλακιστεί με την κατηγορία της «τρομοκρατίας» για την επίθεση με ρουκέτα εναντίον στρατιωτικής εγκατάστασης το 1997. Απελευθερώθηκε το 2001, μετά την ομαδική απεργία πείνας στις τουρκικές φυλακές που έληξε με την αιματηρή επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας.

Ο καμικάζι υπέφερε από το σύνδρομο Wernicke-Korsakoff, μια νευρολογική νόσο που εμφανίζεται συχνά στους κρατούμενους απεργούς πείνας και για τον λόγο αυτό επελέγη για την επίθεση αυτοκτονίας, επειδή «οι μέρες του ήταν μετρημένες», υποστηρίζουν οι εφημερίδες Milliyet και Vatan.

Η οργάνωση χρησιμοποιεί μαχητές της που είναι ετοιμοθάνατοι για αυτού του είδους τις επιθέσεις, γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα Radikal.

Οι τουρκικές αρχές δεν έχουν προς το παρόν προχωρήσει σε καμιά σύλληψη.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.