ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρβανιτόπουλος: Οι αστοχίες θα διορθωθούν

Ρετούς στην «Αθηνά»

Αλλαγές στο σχέδιο «Αθηνά» προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας, μετά τις καταγγελίες για μαζικές μετακινήσεις φοιτητών, αλλαγή του γνωστικού αντικειμένου των σπουδών τους και ρουσφετολογικά κριτήρια για τα λουκέτα σε σχολές.

Ρετούς στην «Αθηνά»

«Όπου υπάρχουν αστοχίες θα διορθωθούν», ανέφερε ο Κων. Αρβανιτόπουλος, ολοκληρώνοντας τον κύκλο επαφών του με πρυτάνεις, φοιτητές και τοπικούς παράγοντες. «Θα γίνουν επιμέρους αλλαγές στη βάση των αρχών που έχουν ανακοινωθεί και όχι με βάση τοπικά κριτήρια», πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Παιδείας δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι τα τμήματα  Μηχανολογίας και Οχημάτων και Ηλεκρονικών του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης δεν θα μετακινηθούν στις Σέρρες, ενώ προωθούνται και αλλαγές στη Λιβαδειά, όπου οι περισσότεροι φοιτητές προέρχονται από την Αθήνα και στο Αίγιο, όπου σημείωσε ότι οι φοιτητές φυσιοθεραπείας πηγαίνουν για πρακτική στην Πάτρα και στο Ρίο.

Το υπουργείο προσανατολίζεται να επιδοτήσει τους περίπου 30.000 φοιτητές που θα αναγκαστούν να μετακινηθούν σε άλλη πόλη. Το υπουργείο μελετά επίσης την πρόταση της ΔΗΜΑΡ για την ομοσπονδιοποίηση ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα ο Κων. Αρβανιτόπουλος θα α συναντηθεί με τους βουλευτές του τομέα παιδείας του ΠΑΣΟΚ για να συζητήσει τις δικές τους προτάσεις.

Το τελικό σχέδιο «Αθηνά» εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο μέχρι τις αρχές Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.