ΕΛΛΑΔΑ

Η αλήθεια πριν και μετά το photoshop

Σοκαριστικές φωτογραφίες των συλληφθέντων της Κοζάνης

Η ΕΛΑΣ έδωσε στην δημοσιότητα νέες φωτογραφίες από τους τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης σε μια προσπάθεια να αποδείξει ότι δεν κακοποιήθηκαν. Οι ανατριχιαστικές εικόνες την εκθέτουν ανεπανόρθωτα.

Σοκαριστικές φωτογραφίες των συλληφθέντων της Κοζάνης

Οι νέες φωτογραφίες των κρατουμένων που δόθηκαν από την Αστυνομία είναι αυτές που τραβήχτηκαν αμέσως μετά τη σύλληψη και πριν υποστούν επεξεργασία από  το πρόγραμμα Photoshop.

Η ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζει ότι οι φωτογραφίες ελήφθησαν μέσα στην Αστυνομική Διεύθυνση της Βέροιας με κινητό τηλέφωνο και με ψηφιακή φωτογραφική μηχανή.

Δείτε τις φωτογραφίες και βγάλτε τα συμπεράσματα σας:

Την ίδια ώρα από  το γραφείο τύπου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης εκδόθηκε ανακοίνωση που απαντά στα τέσσερα ερωτήματα που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ προς την ηγεσία της αστυνομίας σχετικά με το πόρισμα της υπηρεσίας Εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ για την κακοποίηση των συλληφθέντων.

Η ανακοίνωση του υπουργείου έχει ως εξής:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μία ακόμα επίδειξη αμετροέπειας, επιμένει να θεωρεί με το ζόρι «βασανιστές» τους Έλληνες αστυνομικούς και να μην έχει το κουράγιο να παραδεχθεί τουλάχιστον το λάθος του, να εξάγει συμπεράσματα πριν την διεξαγωγή έρευνας, τα ευρήματα της οποίας τον διέψευσαν.

Απάντηση 1η: Από συστάσεως ελληνικού κράτους ο πειθαρχικός έλεγχος όσων υπηρετούν στο Δημόσιο τομέα διεξάγεται από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας. Και δεν προβλέπεται βέβαια να διεξάγεται η έρευνα από τις... συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.

Απάντηση 2η: Ο ΣΥΡΙΖΑ αγνοεί ή παριστάνει ότι αγνοεί ότι τραυματίσθηκε αστυνομικός κατά την επιχείρηση σύλληψης. Αγνοεί επίσης ότι για τον ίδιο λόγο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος ενός εκ των κατηγορουμένων!

Απάντηση 3η: Οι ιατροδικαστικές εκθέσεις δεν έχουν συνταχθεί ακόμη, για τον απλούστατο λόγο ότι οι τρεις κατηγορούμενοι για τη ληστεία αρνήθηκαν να παραλάβουν τις σχετικές παραγγελίες για εξέτασή τους από ιατροδικαστή. Σε κάθε περίπτωση, στο πλαίσιο της προδικαστικής ποινικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα κληθούν αυτεπαγγέλτως σε ιατροδικαστική εξέταση.

Απάντηση 4η: Με τα όσα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύουμε όλοι να πάθουμε «Διεθνή Αμνησία» (έτσι αποκαλεί την Διεθνή Αμνηστία το κόμμα του κ. Τσίπρα στην ανακοίνωσή του!). Δεν έχουμε πάθει αμνησία πάντως όταν δεν θυμόμαστε, εδώ και μία εβδομάδα, να έχει εκδοθεί ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που να καταδικάζει την τρομοκρατική δράση των ληστών της Κοζάνης».

 Τα τέσσερα ερωτήματα που είχε διατυπώσει ο ΣΥΡΙΖΑ νωρίτερα είναι τα παρακάτω:

Η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει ότι το πόρισμα «δημιουργεί ερωτήματα αντί να δίνει απαντήσεις» και ρωτά:

«Ερώτημα 1ο: Πόσο αξιόπιστη είναι μια έρευνα όταν ο ερευνών και ο ερευνώμενος ταυτίζονται;

Ερώτημα 2ο: Σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΛΑΣ τα τραύματα των συλληφθέντων οφείλονται σε σκληρή πάλη με τους αστυνομικούς. Πώς όμως είναι δυνατόν σε μια τέτοια πάλη να μην τραυματίζονται οι αστυνομικοί ενώ οι συλληφθέντες εμφανίζουν βαριές κακώσεις;

Ερώτημα 3ο: Οι καταθέσεις των αστυνομικών επιβεβαιώνονται από ιατροδικαστικά ευρήματα;

Ερώτημα 4ο: Πώς μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη η έρευνα της ΕΛΑΣ, όταν ο Μάρεκ Μαρζίνσκι υποδιευθυντής της Διεθνούς Αμνησίας, της πλέον αξιόπιστης σχετικής με το θέμα ΜΚΟ, μιλά για κουλτούρα ατιμωρησίας στην Ελληνική Αστυνομία, όπως και άλλοι διεθνείς και ευρωπαϊκοί οργανισμοί;»

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.