ΕΛΛΑΔΑ

Νέα στοιχεία για τους τέσσερις της Κοζάνης

Στα Τουρκοβούνια η «γιάφκα στρατηγείο»

Ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε διαμέρισμα τα Τουρκοβούνια, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι τέσσερις του Βελβεντού, ετοίμαζαν βόμβα που θα μπορούσαν να ενεργοποιούσαν μέσω κινητού.

Στα Τουρκοβούνια η «γιάφκα στρατηγείο»

Οι αστυνομικοί βρήκαν επίσης 5 σελίδες (λίστες) με ονοματεπώνυμα πολιτών τα οποία χρησιμοποιούσαν για να φτιάχνουν πλαστά δελτία ταυτότητας -τα οποία χρησιμοποιούσαν για την ενοικίαση σπιτιών- και ήταν κατανεμημένα σε κατηγορίες, ανάλογα με το ποια  θεωρούσαν «ασφαλή» και ποια όχι.

Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής κατάσχεσαν ακόμα πέντε στικ usb, που εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, αλλά και χειρόγραφες σημειώσεις με κωδικοποιημένες φράσεις που χρησιμοποιούσαν τα μέλη στις μεταξύ τους συνεννοήσεις.

Εκείνο πάντως που ανησυχεί περισσότερο τους αστυνομικούς είναι μία σελίδα με χαρτί μιλιμετρέ, με οδηγίες συνδεσμολογίας βόμβας που θα μπορούσε να πυροδοτηθεί μέσω κινητού τηλεφώνου.

Σύμφωνα, επίσης, με διαρροές από την αστυνομία, από χειρόγραφες σημειώσεις που βρέθηκαν στα Τουρκοβούνια προκύπτει ότι οι τέσσερις της Κοζάνης σχετίζονται με κάποιους από τους πρόσφατα φυλακισμένους που κατηγορούνται για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς.

Στο διαμέρισμα στα Τουρκοβούνια, το οποίο οι ειδικοί της ασφάλειας θεωρούν ως «γιάφκα στρατηγείο» των συλληφθέντων στην Κοζάνη, βρέθηκαν ακόμα 10 πλαστές ταυτότητες και πολλά κλειδιά.

Η αστυνομία θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική τη διερεύνηση της υπόθεσης αυτής και για το λόγο αυτό επικεφαλής των ερευνών έχει τεθεί ο ταξίαρχος Άλκης Τζωίτης, της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.