ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες εστίες έντασης οι απεργίες

Στρατηγική μετωπικής σύγκρουσης από τον ΣΥΡΙΖΑ

Θέμα ωρών είναι να ξεσπάσει νέα σφοδρή πολιτική σύγκρουση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, με αιχμές τη σημερινή πανελλαδική απεργία και τη χθεσινή απεργία των δημοσιογράφων.

Στρατηγική μετωπικής σύγκρουσης από τον ΣΥΡΙΖΑ

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Σε ό,τι αφορά στη σημερινή απεργία, η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ήδη καλέσει τους πολίτες στους δρόμους, επιδιώκοντας να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα στο Μέγαρο Μαξίμου πως έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Μάλιστα, στο ίδιο μήκος κύματος θα κινηθούν και οι δηλώσεις του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στις 11.30, στο Πεδίον του Άρεως, στη συγκέντρωση για το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Σύγκρουση λόγω ΕΣΗΕΑ

Ωστόσο, η μείζων πολιτική σύγκρουση αναμένεται να ξεσπάσει με αφορμή τη στάση της κυβέρνησης, αλλά και της διοίκησης της ΕΡΤ σε σχέση με τη χθεσινή απεργία που είχε προκηρύξει η ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΕΣΥ. Στην Κουμουνδούρου ήδη στοχοποιούν αφενός τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Σίμο Κεδίκογλου και, αφετέρου, τον διευθυντή του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, Γιώργο Μουρούτη, οι οποίοι χθες κατήγγειλαν τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ως… υποκινητές της απεργίας. Αφορμή στάθηκε η απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ να ζητήσει πλήρη ειδησεογραφική κάλυψη για την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, επικαλούμενη πως η απεργία για την ΕΡΤ είχε κριθεί παράνομη και καταχρηστική. Η έντονη αντίδραση της ΕΣΗΕΑ, η οποία προκήρυξε στάση εργασίας και φέρεται να προανήγγειλε παραπομπή στο πειθαρχικό και διαγραφή όσων δημοσιογράφων αγνόησαν την γενική απεργία των δημοσιογράφων, προκάλεσε την έκρηξη της κυβέρνησης.

Με δήλωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στοχοποίησε ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Στα έσχατα όρια ανυποληψίας  έφτασαν τα φερέφωνα του κ. Τσίπρα στη συνδικαλιστική ηγεσία των δημοσιογράφων, απειλώντας, τηλεφωνικά, με διαγραφή συναδέλφους  εάν υποβάλουν ερώτηση στον Γάλλο  Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και ζητώντας την παραπομπή στο πειθαρχικό όσων εφάρμοσαν το νόμο και άρχισαν να εργάζονται μόλις εκδόθηκε η δικαστική απόφαση που κήρυττε την απεργία παράνομη», σημείωσε ο Σίμος Κεδίκογλου, για να προσθέσει: «Σε μια περίοδο σοβαρών  προβλημάτων και μεγάλων προκλήσεων στο χώρο των μέσων ενημέρωσης, οι δημοσιογράφοι έχουν μια συνδικαλιστική ηγεσία που ενδιαφέρεται μόνο για τη μελλοντική της θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Αξιοσημείωτο επίσης είναι  ότι, ο κ. Τσίπρας αρνείται να παραπέμψει (σ.σ. προφανώς εννοεί «αποπέμψει»…) τις επικίνδυνες συνιστώσες του, αλλά τα φερέφωνά του σπεύδουν να παραπέμψουν όσους κάνουν το καθήκον τους».

Εντωμεταξύ, στην ίδια γραμμή κινήθηκε με σχόλιά του στο facebook και ο διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης, βάλλοντας με πυρ ομαδόν κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.

Κατόπιν των παραπάνω, στην Κουμουνδούρου χθες «άναψαν» τα τηλέφωνα και έχει αποφασιστεί, σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr., να υπάρξει εντονότατη αντίδραση κατά της κυβέρνησης. Μάλιστα, πολλά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωναν χθες «σοκαρισμένα» με το γεγονός ότι, όπως έλεγαν, «για πρώτη φορά, απεργία σπάει όχι κάποιο ιδιωτικό ΜΜΕ, αλλά η ίδια η ΕΡΤ».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.