ΕΛΛΑΔΑ

Εξαιτίας της έλλειψης φράχτη στην Εγνατία

Συνεχίζεται το ξεκλήρισμα των αρκούδων της Πίνδου

Ακόμη μια αρκούδα πλήρωσε με τη ζωή της την ολιγωρία της πολιτείας στην Εγνατία Οδό.

Συνεχίζεται το ξεκλήρισμα των αρκούδων της Πίνδου

Μία θηλυκή αρκούδα ηλικίας ενός έτους ήταν το τελευταίο θύμα τροχαίου στην Εγνατία Οδό. Προσπάθησε να διασχίσει το βράδυ της Τετάρτης τον κάθετο άξονα ΚΑ45, «Σιάτιστα-Κρυσταλλοπηγή», στο ύψος του κόμβου της Κορομηλιάς στον κλάδο προς Κοζάνη, όταν τη χτύπησε αυτοκίνητο.

Ήταν η δεύτερη αρκούδα που σκοτώθηκε στο συγκκεριμένο σημείο από την αρχή του έτους  και η 17η από το 2009, όταν παραδόθηκε στην κυκλοφορία η Εγνατία Οδός.

Ο φράχτης που θα εμπόδιζε την είσοδο ζώων στο οδόστρωμα δεν παραδόθηκε μαζί με το κυρίως έργο και οι διαδικασίες για την κατασκευή του ξεκόλλησαν μόλις στα μέσα του 2012. Η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» ανακοίνωσε στις αρχές Ιανουαρίου, με αφορμή το θάνατο αρκούδας, ότι η κατασκευή του προχωρά, όμως η οργάνωση για την προστασία των ζώων «Αρκτούρος» υπογράμμισε σε χθεσινή της ανακοίνωση ότι «οι εργασίες εγκατάστασης του φράχτη δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη (όπως θα όφειλαν), παρατείνοντας έτσι την περίοδο κινδύνου πρόκλησης και νέων τροχαίων ατυχημάτων που παραμένει πολύ αυξημένος».

Ο πληθυσμός της καφέ αρκούδας στην Ελλάδα υπολογίζεται σε περίπου 350-400 άτομα. Ζουν στις οροσειρές της Πίνδου και της Ροδόπης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.