ΚΟΣΜΟΣ

Οι 4.229 επιβαίνοντες περνούν δύσκολες στιγμές

Carnival Triumph: Το φιάσκο μιας λουξ κρουαζιέρας

Οι επιβάτες και το πλήρωμα (συνολικά 4.229 άτομα) που επιβαίνουν στο κρουαζιερόπλοιο Carnival Triumph ζουν μια μικρή κόλαση, αφού μετά την φωτιά που ξέσπασε στο μηχανοστάσιο του πλοίου την Κυριακή, τα πάντα σταμάτησαν να λειτουργούν και οι συνθήκες είναι απάνθρωπες. Το σκάφος ρυμουλκείται σε λιμάνι της Αλαμπάμα.

Carnival Triumph: Το φιάσκο μιας λουξ κρουαζιέρας

Το πλοίο έχει μείνει χωρίς ρεύμα και ρυμουλκείται σε λιμάνι της Αλαμπάμα, όπου αναμένεται να φτάσει αύριο Πέμπτη. Η αρχική σκέψη ήταν να ρυμουλκηθεί στο Μεξικό, αλλά αποφασίστηκε αλλαγή του προορισμού. Στο πλοίο η κατάσταση είναι τουλάχιστον χαοτική, αφού οι περισσότερες τουαλέτες έχουν πλημμυρίσει, δεν λειτουργεί ο κλιματισμός, ενώ οι επιβαίνοντες σχηματίζουν ουρές για να προσεγγίσουν τους χώρους όπου διανέμεται φαγητό.

Ο πρόεδρος της εταιρίας Carnival Cruise Lines, Τζέρι Κάχιλ, δήλωσε σε αμερικανικά μέσα ότι λειτουργούν οι περισσότερες από τις 23 κοινόχρηστες τουαλέτες, όπως και κάποιες τουαλέτες στις καμπίνες και παραδέχτηκε ότι οι συνθήκες διαβίωσης αυτή τη στιγμή είναι δύσκολες μέσα στο κρουαζιερόπλοιο. Οι επιβάτες περιγράφουν μέσω τηλεφώνων ότι η ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του πλοίου είναι αποπνικτική και ότι αναγκάζονται να κοιμούνται έξω στο κατάστρωμα. Πάντως προχθές Δευτέρα το μήκους 272 μέτρων Carnival Triumph έλαβε προμήθειες φαγητού από ένα άλλο κρουαζιερόπλοιο.  Η Carnival Cruise Lines ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει τα χρήματα στους επιβάτες. Άγνωστο όμως αν κάποιοι από αυτούς θα ικανοποιηθούν μόνο με την επιστροφή χρημάτων και αν θα υποβάλουν μηνύσεις. Πάντως κρουαζιερόπλοιο της ίδιας εταιρίας είχε ανάλογο πρόβλημα το 2010 και οι επιβάτες είχαν μείνει στον Ειρηνικό Ωκεανό για τρία μερόνυχτα.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.