ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωστής Χατζηδάκης

«Οι υψηλοί φόροι δεν συμβάλλουν στην ανάκαμψη της οικονομίας»

Χαρακτηρίζοντας την κατάσταση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα ως πολεμική ο Κωστής Χατζηδάκης τονίζει ότι ο πόλεμος κατά της ύφεσης είναι «ο πόλεμος της γενιάς μας» και πρέπει να κερδηθεί, ενώ φέρνει στο προσκήνιο το δίλημμα «Ευρώπη ή άβυσσος».

Ο υπουργός Ανάπτυξης σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Βίνερ Τσάιτουνγκ» εκτιμά, πάντως, ότι η κρίση προσφέρει μια ευκαιρία για τους επενδυτές, υπογραμμίζει όμως ότι οι υψηλοί φόροι δεν συμβάλλουν στην ανάκαμψη της οικονομίας, όπως επισημαίνει, ότι οι Έλληνες από το 2010 δεν αποφασίζουν μόνοι τους, αλλά με την «τρόικα» των πιστωτών. Έτσι εκτιμά ότι ο πόλεμος κατά της ύφεσης «πρέπει να κερδηθεί και αυτό θα γίνει με κοινή λογική, σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους, με επιμονή και με την πρόθεση συνέχισης της πολιτικής εξυγίανσης, σταθεροποίησης των δημοσιονομικών, προώθησης των μεταρρυθμίσεων και οπωσδήποτε διασφάλισης της πολιτικής σταθερότητας».

Ο Κωστής Χατζηδάκης αποκρούει τις επικρίσεις για την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων και χαρακτηρίζει «λανθασμένη» την άποψη ότι «η Ελλάδα δεν απορροφά τα διαθέσιμα κονδύλια από κοινοτικά ταμεία», υπογραμμίζοντας πως «η χώρα έχει ξεπεράσει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο». Ενώ για την αγορά εργασίας δηλώνει ότι «έχει μεταρρυθμιστεί». Επίσης, εξαγγέλλει ότι «το σύστημα μεταφορών έχει πλήρως απελευθερωθεί». Επιπλέον, τονίζει ότι «υπάρχει συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα και τον ΟΟΣΑ για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας».

Παράλληλα, δικαιολογεί τις απεργιακές κινητοποιήσεις και εξεγέρσεις συνδικάτων, λέγοντας «θα ήταν παράδοξο αν μετά από μια τόσο σκληρή πολιτική λιτότητας, με τα εισοδήματα να μειώνονται ραγδαία και την ανεργία να φθάνει σε επίπεδα- ρεκόρ της τάξης του 27%, ανέμενε κάποιος ότι οι πολίτες θα ήταν ικανοποιημένοι και δεν θα αντιδρούσαν».

Ενώ για τους τριγμούς στο εσωτερικό του κόμματός του εξηγεί ότι «ορισμένοι από τους βουλευτές που δεν ανήκουν πλέον στα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού και είναι ανεξάρτητοι, ψηφίζουν στη Βουλή υπέρ των νομοσχεδίων της κυβέρνησης, διότι το διακύβευμα είναι «Ευρώπη ή άβυσσος» και αυτοί επιλέγουν την Ευρώπη».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.