ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρήστος Σταϊκούρας

«Πρώιμα τα συμπεράσματα για τα έσοδα»

Ο Χρήστος Σταϊκούρας επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την υστέρηση στα έσοδα που σημειώθηκε τον πρώτο μήνα του έτους.

«Πρώιμα τα συμπεράσματα για τα έσοδα»

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι φέτος προβλέπεται να είναι μειωμένα κατά 3 δισ. σε σχέση με πέρυσι, αλλά έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι η σύγκριση θα πρέπει να γίνεται σε σχέση με τους στόχους που έχουν τεθεί.

«Είναι πολύ πρώιμο να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για την πορεία των εσόδων, καθώς βρισκόμαστε μόλις στον πρώτο μήνα», δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας στη Βουλή. «Θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό ότι η σύγκριση πλέον για την δυνητική λήψη μέτρων, είναι με βάση τους στόχους και όχι την περσινή χρονιά», πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι τα τακτικά έσοδα θα είναι περίπου 3 δισ. λιγότερα από πέρσι, εξαιτίας του εμπροσθοβαρούς των μέτρων. «Εκτιμούμε ότι οι φόροι εισοδήματος θα είναι κατά 15,6% μειωμένοι σε σχέση με πέρσι, ενώ θα υπάρξει μείωση του φόρου συναλλαγών κατά 8,8% και κατά 9% στο ΦΠΑ», διευκρίνισε. «Με αυτά τα δεδομένα και με την απόκλιση που είχαμε τον πρώτο μήνα, της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ είναι πάρα πολύ δύσκολο να πει κάποιος από τον πρώτο μήνα πως θα εξελιχθεί η κατάσταση», εκτίμησε.

Παραδέχτηκε ότι «στο σκέλος των εσόδων απαιτείται προσοχή λόγω και της περιορισμένης φορολογικής ικανότητας πλέον της ελληνικής κοινωνίας».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.