ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εκ των ων ουκ άνευ η υπεράσπιση του διεθνούς δικαίου

Γιώργος Παπανδρέου : υπέρ διαλόγου και συνεργασίας με την Τουρκία

Θετικά αξιολογεί ο Γιώργος Παπανδρέου τη χθεσινή συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδα - Τουρκίας, την πρώτη μετά την παρθενική του Μαΐου του 2010 στην Αθήνα.

Γιώργος Παπανδρέου : υπέρ διαλόγου και συνεργασίας με την Τουρκία

Ο πρώην πρωθυπουργός εκτιμά ότι η συνεδρίαση συμβάλλει στην περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων της Ελλάδας με την Τουρκία, «ιδιαιτέρως σε μια περίοδο κατά την οποία οι διεθνείς εξελίξεις διαμορφώνουν νέα δεδομένα».

Ο Γιώργος Παπανδρέου σημειώνει ότι η Ελλάδα  και οι Έλληνες «απαιτούν πολυμερείς συνεργασίες που ανοίγουν νέους ορίζοντες ανάπτυξης, ενώ εμπεδώνουν την σταθερότητα και τα συμφέροντα της πατρίδας μας».

Υπογραμμίζει ότι η διαμόρφωση των καλύτερων δυνατών προϋποθέσεων που θα διέπουν τις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας «επ' οφελεία της χώρας και του Ελληνικού λαού, παραμένει ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας».

Επαναλμβάνει τη θέση του υπέρ του διαλόγου για την επίλυση των προβλημάτων και της συνεργασίας προς όφελος των λαών, τονίζοντας ότι είναι «γνωστή και είναι πάγια».

Παράλληλα, ο Γ. Παπανδρέου τονίζει ότι «το διεθνές δίκαιο και η υπεράσπισή του, αποτελεί προϋπόθεση εκ των ων ουκ άνευ».

«Με αυτές τις αρχές και τις θέσεις πορεύτηκα από την πρώτη στιγμή και από τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών αλλά και ως πρωθυπουργός», αναφέρει.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.