ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Σε εξέλιξη

Έρευνα για παράνομες πληρωμές σε Ανεξάρτητες Αρχές

Eισαγγελική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» σύμφωνα με το οποίο του υπουργείο Οικονομικών ελέγχει τη χορήγηση χρηματικών ποσών, που φέρονται να καταβλήθηκαν σε Ανεξάρτητες Αρχές παρά το νόμο.

Έρευνα για παράνομες πληρωμές σε Ανεξάρτητες Αρχές

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Παναγιώτα Φάκου έδωσε ήδη εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με  «Το Βήμα» που επικαλείται στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ζητά να επιστραφεί μεγάλο μέρος των χρημάτων ως αχρεωστήτως καταβληθέντα για μισθοδοσία στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Το θέμα έχει αναφερθεί και στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής που εποπτεύει τις ανεξάρτητες διοικητικές αρχές, αλλά δεν έχει συζητηθεί ακόμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, τα μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού εμφανίζονταν να συνεδριάζουν καθημερινά. Η αποζημίωση γα κάθε συνεδρίαση ανέρχεται σε 300 ευρώ για τον πρόεδρο και σε 250 ευρώ για τους εισηγητές της κάθε υπόθεσης. Παράλληλα, αναφέρεται ότι υπήρξε ημέρα που καταγράφηκαν ως επτά συνεδριάσεις.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.