ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΡΟΠΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΑ ή ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΑΠΛΩΣΟΥΜΕ ΑΝΑΣΚΕΛΑ ΤΗΝ ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ

Η ιστορία που θα σας διηγηθώ σήμερα είναι διασκεδαστική και διδακτική. Ταιριάζει γάντι στην Άνγκελα Μέρκελ και τη χώρα της, τον γίγαντα με το μυαλό νάνου, όπως προσφυώς είχε, πριν πολλά χρόνια, αποκαλέσει ο Θοδ. Πάγκαλος τη Γερμανία. Ταυτόχρονα δείχνει, νομίζω, και τον τρόπο με τον οποίον θα μπορούσαν οι σύγχρονοι «Εβραίοι» του Νότου της Ευρώπης να αντισταθούν στο δημοσιονομικό ολοκαύτωμα, και να ξαπλώσουν ανάσκελα την υπεροπτική καγκελάριο.

Κάποτε λοιπόν, ένας ελέφαντας που ζούσε στην Αφρική, ξύπνησε ένα πρωί με την πεποίθηση ότι ήταν σε θέση να νικήσει όλα τα άλλα ζώα σε μονομαχίες, ένα τη φορά. Αναρωτήθηκε πώς δεν το 'χε σκεφτεί ως τότε.

Μετά το πρόγευμα κάλεσε πρώτο το λιοντάρι. «Δεν είσαι παρά ο βασιλιάς των ζώων», μούγκρισε ο ελέφαντας, «ενώ εγώ είμαι εκτός συναγωνισμού», κι έκανε επίδειξη των προσόντων του ρίχνοντας νοκ άουτ το λιοντάρι εντός δεκαπέντε λεπτών, όλων των λαβών επιτρεπομένων.

Κατόπιν, τάκα τάκα και νουμεράδα, πάλεψε με τ' αγριογούρουνο, με το βουβάλι, με το ρινόκερο, με τον ιπποπόταμο, με την καμηλοπάρδαλη, με τη ζέβρα, με τον αετό και το γύπα και τους νίκησε όλους.

Μετά απ´ αυτό ο ελέφαντας περνούσε τον περισσότερο καιρό του στο κρεβάτι τρώγοντας φιστίκια, ενώ τα υπόλοιπα ζώα, που τώρα ήταν σκλάβοι του, χτίζανε το μεγαλύτερο σπίτι που 'χε ποτέ ζώο στον κόσμο. Είχε πέντε πατώματα, γερά φτιαγμένα από το καλύτερο ξύλο της Αφρικής.

Όταν τελείωσε, ο ...Εκτός Συναγωνισμού εγκαταστάθηκε μέσα και δήλωσε ότι μπορούσε να συντρίψει οποιοδήποτε ζώο στον κόσμο. Προσκάλεσε όλους τους διεκδικητές να τον συναντήσουν στο υπόγειο του μεγαθηρίου, όπου είχε εγκαταστήσει επαγγελματικό ριγκ, δέκα φορές μεγαλύτερο από το κανονικό.

Πέρασαν κάμποσες μέρες κι ύστερα ο ελέφαντας πήρε ένα ανώνυμο γράμμα από κάποιον που αποδεχόταν την πρόσκλησή του. «Να 'σαι στο υπόγειό σου αύριο το μεσημέρι στις τρεις», έλεγε το μήνυμα.

Στις τρεις λοιπόν την άλλη μέρα ο ελέφαντας κατέβηκε στο υπόγειο να συναντήσει το μυστηριώδη αντίπαλό του, αλλά δεν υπήρχε κανένας εκεί ή τουλάχιστον κανένας που μπορούσε να δει ο ελέφαντας. «Βγες έξω από κει πίσω, απ´ όπου και να 'σαι από πίσω» βρυχήθηκε ο ελέφαντας. «Δεν είμαι πίσω από τίποτα» είπε μια φωνούλα.

Ο ελέφαντας άρχισε να διαλύει το υπόγειο, αναποδογυρίζοντας βαρέλια και κιβώτια, κοπανώντας το κεφάλι του στους σωλήνες της θερμάστρας, σείοντας το σπίτι συθέμελα, τον αντίπαλό του όμως δεν κατάφερε να τον βρει.Ύστερα από προσπάθειες καμιάς ώρας, ο ελέφαντας μούγκρισε ότι αυτή η υπόθεση «μύριζε», έκρυβε κάποια απάτη -πιθανότατα να ήταν στη μέση και εγγαστριμυθία- κι ότι δεν επρόκειτο να ξανακατέβει στο υπόγειο ποτέ.

«Έλα όμως που θα ξανακατέβεις», είπε η φωνούλα. «Θα 'σαι εδώ αύριο στις τρεις και θα βρεθείς μάλιστα ανάσκελα». Το γέλιο του ελέφαντα τράνταξε το σπίτι. «Αυτό θα το δούμε», είπε.

Την άλλη μέρα το μεσημέρι, ο ελέφαντας που κοιμότανε στον πέμπτο, ξύπνησε στις δυόμισι και κοίταξε το ρολόι πατούσας που 'χε. «Κανένας που δεν μπορώ να δω δεν πρόκειται να με ξανακατεβάσει στο υπόγειο», μούγκρισε, και γύρισε από το άλλο πλευρό.

Ακριβώς στις τρεις το σπίτι άρχισε να κουνάει και να τρέμει, λες και το 'παιζε σεισμός στα χέρια του. Κολόνες και δοκάρια λυγίσανε και σπάσανε σαν καλαμάκια, γιατί είχαν γεμίσει από χιλιάδες μικρές τρύπες. Ο πέμπτος όροφος υποχώρησε τελείως και γκρεμίστηκε πάνω στον τέταρτο, που 'πεσε πάνω στον τρίτο, που 'πεσε πάνω στο δεύτερο, που παρέσυρε τον πρώτο σαν να 'τανε πάτος καλαθιού για κεράσια.

Ο ελέφαντας κουτρουβαλιάστηκε και βρέθηκε στο υπόγειο, έπεσε βαριά πάνω στο τσιμεντένιο πάτωμά του κι έμεινε εκεί, ανάσκελα, αναίσθητος τελείως. Μια φωνούλα άρχισε να μετράει το νοκ άουτ. Με το δέκα, ο ελέφαντας συνήλθε, αλλά δεν μπορούσε να σηκωθεί. «Ποιο ζώο είσαι;» ρώτησε τη μυστηριώδη φωνή μ' ένα τρέμουλο στον τόνο, αυτός που πρώτα απειλούσε τους πάντες και τα πάντα. «Είμαι ο τερμίτης», απάντησε η φωνή.

Τα υπόλοιπα ζώα, μετά από προσπάθειες και αγώνα μιας εβδομάδας, καταφέρανε τέλος να σηκώσουν τον ελέφαντα και να τον μεταφέρουν στη φυλακή. Πέρασε την υπόλοιπη ζωή του εκεί μέσα, με σπασμένο ηθικό και πλάτη.

Το επιμύθιο της ιστορίας, μας λέει ο Τζέημς Θέρμπερ, είναι ότι τις μάχες τις κερδίζουν καμιά φορά οι μικροί, γιατί όποιος είναι πιο βαρύς, πέφτει και πιο βαριά.

Νομίζω πως όλοι μας θέλουμε να το πιστέψουμε αυτό. Δουλειά τερμίτη λοιπόν. Αυτή πρέπει να 'ναι η στρατηγική των μικρών, των Νοτίων και της περιφέρειας της Ευρώπης απέναντι στη Γερμανία της Μέρκελ. Ας αρχίσουμε να την προκαλούμε και να της ροκανίζουμε το μεγαθήριο. Πως; Αυτό σε άλλο σημείωμα...

17 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. katerinak 21:05 31/03/2013

  «Πως να ξαπλώσουμε ανάσκελα την Αγκελα Μέρκελ»
  Νταγκ! κατ΄ ευθείαν φρο’υδικά, να ξυπνήσει πρώτα η λίμπιντο! Η ισχυρή μυστηριακή ζωώδικη λίμπιντο.
  χραπ! ήρθε η πρώτη ελέυθερη εικόνα. » ας αφήσουμε τα πρωτόκολλα» » χράτσα χρούτσα με τις μασελίτσες μας» ..όπως ο κινηματογραφικός χαρακτήρας την Μάρω Κοντού στη γνωστή ταινία.. (παραλλαγή- Φάουστ)
  χραπ! ασυνείδητα και η ‘αντίσταση’ στη γυμνή σκηνή.(.ανάσκελα)
  «ας αποθεώσουμε τη λογική λοιπόν» «μόνον έτσι θα ξεχωρίσουμε απ τα ζώα»
  ……………………………
  Κι ήρθε κι ο ελέφαντας…
  Ο Uncle Κ., ορμητικός, παράφορος, παθιασμένος, απροκάλυπτος, όπως τουλάχιστον τον ξέρουμε οι παλαιότεροι που διαβαζουμε και γράφουμε μήνες μαζί, έφερε τον ελέφαντα Του τίτλου και μας περιέγραψε γυμνά, ρεαλιστικά, ενήλικα, χυμαρώδικα, με τον χωρίς τερτίπια και μακιγιαζ λόγο του, την πολιτική κατάσταση.
  Εσκανδάλισε; χμμ, λιγότερο απ τη σκηνή με την «αγκίλωση στο γνωστό μέρος γι αυτό αποφεύγω να βλέπω πορνό με παρέα» (σχόλιο για τον ναζιστικό χαιρετισμό του Κατίδη.)
  Ούτε το μπαρντόν βγάζει μαγκιά, ούτε το ‘θα με γνωρίσεις διαφορετικά’ αφήνει διπροσωπία.
  Και αστερόσκονη είμαστε και γουρούνια είμαστε άμα χρειαστεί.
  Το ζώο μέσα μας το αρχέγονο, Οταν στο αίμα και στο σπέρμα ορμά δε φοράει γάντια.
  Το «ζώο μέσα μας», Ίδιο στον ποιητή που λιώνει το μυαλό και τη καρδιά μας με τη τέχνη του του λόγου, Ίδιο και στον ανυποψίστο μεροκαματιάρη..το ζώο μέσα μας.

  • Uncle.K 23:29 31/03/2013

   Μή μέ στεναχωρείς καί σύ Καταιρίνα γιατί εσύ μέ ξέρεις λές καλυτερα. Ποτέ δέν θά απαντούσα άν ο Κύριος Δημήτρης δέν μέ αποκαλουσε ΓΟΥΡΟΎΝΙ, Οικονομικά καί διανοητικά εξαθλειωμένο. Αν είναι δυνατό δηλαδή; Διάβασε ξανά καί προσεχτικά. Καληνύχτα.

  • Πήγαινε στο γήπεδο αν θες τέτοιους γυμνούς, ενήλικους, και χειμαρρώδεις λόγους. Αν θες αυτόν τον ρεαλισμό, τον ζεις ήδη. Δε χρειάζεται να επαναστατήσεις για να τον αλλάξεις. Ούτε καν να μπεις στον κόπο να σκεφτείς.

   Όσο για «το ζώο μέσα μας» που λες, που απαντάται και στον ποιητή που σου λιώνει το μυαλό και την καρδιά με την τέχνη του λόγου του, σε ποιον αναφέρεσαι;

   Δεν ξέρω κανέναν ποιητή με τόσο περιορισμένο λεξιλόγιο. Ούτε κανέναν που βάζει στο χαρτί ότι του κατέβει παρορμητικά. Τι είναι η σκέψη; Σου λέει μια φωνούλα μέσα στο κεφάλι σου κάτι, και το αποτυπώνεις σε αυτόματη γραφή;
   Αν αυτό είναι σκέψη για σένα, ναι, είναι αρχέγονη. Βγαίνει σαν σπέρμα, ακριβώς όπως το λες. Βγάλε όμως από το ράφι σου την Κατερίνα Γώγου (για να χρησιμοποιήσω κι εγώ μια αναφορά σε γραφόμενά σου).

   Δεν έγραφε ασυναρτησίες και ότι της κατέβαινε. Ήξερε τι έγραφε.

   Τέλος, αναφέρεσαι σε μία μου πρόταση, για την «αποθέωση της λογικής». Μάλλον με ειρωνική διάθεση ή για να στηρίξεις κάτι εναντίον μου.

   Η δική μου λογική, λέει ότι ζούμε σε έναν παράλογο κόσμο.
   Η δική μου λογική, λέει ότι είναι παράλογο να πεινάνε οι πολλοί και να είναι χορτάτοι οι λίγοι.
   Η δική μου λογική, λέει ότι είναι παράλογο να μην έχουμε όλοι τα ίδια δικαιώματα.
   Η δική μου λογική, λέει ότι είναι παράλογα και ζώα όσοι δε συμπεριφέρονται με ανθρωπιά, όσοι υπακούν στα ζωώδη ένστικτα της αυτοσυντήρησης.

   Η δική σου λογική τι λέει;

   Αν άλλαζαν όλα τα παράλογα, δεν θα ήταν ο κόσμος τρέλα;

   (!)

   • Αυτά που γράφεις για την Κατερίνα Κ. και τον Uncle είναι ποιο χυδαία και προσβλητικά από τις ΄΄κακές΄΄ λέξεις του θείου.Εσύ συμπεριφέρθηκες με ανθρωπιά?Τι λέει η λογική σου?Και νύχια έβγαλες και δόντια έδειξες.Για να χαίρεσαι τη λογική σου (και την αγκύλωσή σου κι αυτή με λογική λειτουργεί?)βάλε λίγο λίπασμα,βάλε λίγη φαντασία,λίγη συναίσθηση.Μην καταπιέζεις τόσο το ζώο σου γιατί θα μεταλλαχθεί σε Alien κι εσύ σε περιστατικό.Και το ζώο θέλει χάιδεμα και η λογική μόνη της είναι στείρα..Λυπάμαι για το φτωχό μου λεξιλόγιο αλλά δεν έχω baccalaureate γι αυτό δεν κατάλαβα το γαλλικό ποίημα στο »άντρας και με βούλα».Έλληνες κυρίως διαβάζουμε αυτό το matrix.

    • Θα συμφωνήσω μαζί σου. Λυπάμαι κι εγώ για το φτωχό σου λεξιλόγιο.

     • Ντάμα Σκούπα 15:47 01/04/2013

      Η λογική σου σε δίδαξε καλά πως να εκμεταλλεύεσαι τα αδύνατα σημεία των άλλων!

 2. Uncle.K 16:34 30/03/2013

  Ο Ελέφαντας τώρα γ@μεί, άρχισε σιγά σιγα ντροπαλά ποιυ λέμε , σταδιακά ,
  μας τήν έχωσε άλλους 100% καί άλλους 60% . Τουλάχιστον γιά τά Κυπριακά γαιδούργια αυτή είναι η πραγματικότητα ( εγραψα χθές λίγο αργά βέβαια τί εγινε μέ τά Κυπριακά γαιδούρια επειδη ειναι μοναδικά στ΄ήν Ευρώπη).

  Στό Πόσο τίς % έφτασε στά Ελληνικά γαιδούρια, δέν εχει φανεί ακομη αλλά πονάει καί πολύ μάλιστα.
  Ελληνικέ Κυπριακέ, Λαέ καί Ελληνες αδελφοί (θα έλεγε ό Αείμνηστο)

  Ξυπνάτε, σηκωθήτε, κάντε κάτι, Μήν ονειρεύεστε , μήν σάς ρίχνουν σέ λειθαργεία τά ΑΙΣΩΠΙΚΑ τού Τζέημσ καί τού Φελέκη καί τά ψεύτικα λογάκια τά μεγάλα, λογοτεχνικά εκτυφλωτικά κατασκευάσματα, πολιτικών καί δημοσιολογούντων τό μοντέρνο ΛΣΔ η ηρωίνη τό χασίσ . Σταματάτε τήν μαλ@.

  Σηκωθήτε καί αρχίστε νά ψάχνετε τούς αιτίους αυτούς πού σας εκουβαλίσαν τόν γαμιά τόν Ελέφαντα καί αρχίστε πρώτα εξω από τήν πόρτα σας κάτω απο από τό χαλάκι πού σκουπίζεις τά παπούτσια εκεί βρίσκονται αυτά τά σκουλίκια. Καί άν είσαι καί σύ ένα απ αυτά πάρε τό πρώτο αεροπλάνο καί
  στό διάολο διαφορετικά δέν τήν γλυτώνεις.

  Βρέστα τά παράσητα οπου καί αν βρίσκονται αυτά , τιμώρα τα παραδειγματικά Καί δούλεψε σκληρά ,αγωνίστου νά διώξεις καί τόν Ελέφαντα νά τόν στειλεις στόν διάολο στήν άβυσσο στά τάρταρα μέ εισητήριο χωρίς επιστροφή.

  • Θείε, να διώξουμε τον ελέφαντα… αλλά μου φαίνεται αστείο να τον κατηγορείς σαν γουρούνι.

   Θ’ αναγκαστώ να βάλω το σάιτ σε γονική απαγόρευση. Τα σχόλια τα διαβάζουν και παιδιά, όσα έχουν πολιτικό λόγο τουλάχιστον και ενδιαφέρονται για τα όσα συμβαίνουν.

   Για «θείος», ορισμένης ηλικίας, δεν είναι σωστό να αναπαράγεις διαλόγους που βλέπω αλλού, όπου η συνομιλία δε βασίζεται σε επιχειρήματα, αλλά σε βρισιές, συγκεκαλυμμένες από την ανωνυμία.

   Χάνεις κι εσύ ο ίδιος. Αδυνατούν τα όσα θες να εκφράσεις…

   Όλοι έχουμε οργή, και νομίζω οι περισσότεροι έχουμε υποστεί μια οικονομική εξαθλίωση. Δεν είναι ανάγκη να εξαθλιωθούμε και νοητικά. Γιατί τότε, θα δικαιώνεις τον ελέφαντα.

   • Uncle.K 2:32 31/03/2013

    Μπαρντόν μαντάμ μέ συγχωρείται…….γράφει ό Τεύκρος
    βαθυστόχαστο ποίημα.

    Ελα τώρα να δείς πού μέ συγχίζει τό παιδί· καί τό παιδί είναι ακόμη στό μαστό. Σοκαρίστηκες Δημήτρη; Δέν πειράζει θά μέ γνωρίσεις καί διαφορετικά κάνε υπομονή …….Ενα πράμα ειναι σίγουρο οτι ΟΛΟΙ γινόμαστε ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ευχαρίστως κάπου, κάπου· υπάρχουν βέβαια καί οί εξαιρέσεις, έτσι γιά

    νά επιβεβαιώνουν τόν κανώνα……………….Ελα όμως πές τήν αλήθεια, τί ειναι αυτό πού σέ σόκκαρε παραπάνω τό σταδιακό εκατοστιαίο χώσημο γιά ή ΑΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ ΑΝΑΣΚΕΛΑ ; έλα μήν ντρέπεσαι πέστο, πέστο κοκκίνησε ό Δημήτρης ……. μά είναι φυσιολογικό Δημήτρη τό γράφει και ό στοχαστής Λεφνέ στό βιβλίο του η «Θεωρία του Γυμνού Ρεαλισμού»……Εγώ τό Ειπα στόν Φελνίκο πολλές

    φορές να μήν φαντασιώνεται τήν Αγκελα Μέρκελ πάντα ανάσκελα . Ελα όμως πού του αρέσει η πόζα παρά τό οτι ειδε καί πρίν από μάς τήν σημερινή φωτογραφία πού αποδεικνύει ότι μπορεί καί κάθετα.

    Ακαί γιά τήν ανωνυμία …δεν θυμάμαι να μού εδωσε άλλο όνομα η μάνα μου.

    • Αν γίνεσαι γουρούνι κάπου κάπου, και με ευχαρίστηση μάλιστα, δε με απασχολεί.

     Επιλογή σου. Καθαρά δική σου και όχι όλων όπως λες. Μην έχεις τόσο μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου. Δεν είσαι πρότυπο για όλους τους άνδρες. Ένστικτα είναι αυτά, δεν κρύβονται εύκολα.
     Ενώ όμως έχεις το ζώο μέσα σου, μάλλον δεν έχεις παιδιά.

     Γι’ αυτό και δεν κοκκινίζεις!

     Ούτε επιχειρήματα έχεις, και χρειάζεται ο λόγος σου ενέσεις αδρεναλίνης.
     Ή μάλλον, ενέσεις ανδρισμού, πολλά βαρύ με ολίγη.
     Αρχίζεις την απολογία σου με ένα κλεμμένο ρεμπέτικο «μπαρντόν». Αμέσως μετά λες «με συγχωρείτε». Όμως παρακάτω, λες ότι θα σε γνωρίσουμε και διαφορετικά.
     Θυμίζει ταινία, όπου ο αντιήρωας μετά από μισό μπουκάλι ούζο αλλάζει και βγάζει τον πληγωμένο του ανδρισμό επάνω στη γυναίκα και τα παιδιά του. Δόκτορ Τζέκιλ… βγήκε ο μίστερ Χάιντ!

     • Uncle.K 15:24 31/03/2013

      Ο Σταύλος τής γουρούνας είναι δικός σου μήν τόν φορτώνεις στό οικόπεδο τό δικό μου.
      Δέν Κατάλαβες τίποτα αλλά πάμε παρακάτω. Στή ερώτηση να απαντάς καί μήν δοκιμάζεις νά διαφύγεις . Ποιό σέ ενόχλησε παραπάνω; Αυτά πού έγραψα εγώ; η οπτική γωνία πού βλέπει τήν Μέρκελ ό Φελνίκος? πέστο , απελευθερώσου καί θά νιώσεις καλύτερα,

     • Δημήτρης Π. 23:40 31/03/2013

      Είναι απλό και δε χρειάζεται να το καις. Πες ότι θες, καμία άποψη δε με ενοχλεί. Το γρήγορο δε μ’ αρέσει. Έπρεπε να το καταλάβεις παραπάνω.

      Το βιαστικό.

 3. Ας αφήσουμε τα πρωτόκολλα.Δεν θα είναι αποτελεσματικότερο αν υπάρξει ένας συνδυασμός,συγχρονισμός? Χράτσα χρούτσα με τις μασελίτσες μας ή πριόνισμα σαν τους καλικάντζαρους, με άμεση και αποφασιστική αντίδραση για απόδοση ευθυνών(Μ.Παπαδόπουλος)και μην ξεχνάμε πως κατάφερε ο Οδυσσέας τον Κύκλωπα.Βρήκε το αδύνατο σημείο του και έδρασε μεθοδικά.Ακόμα και η πουστιά δεν είναι ντροπή όταν έχεις να κάνεις με παχύδερμα!
  Υ.Γ Κατερίνα Κ.πολλές απουσίες.

  • katerinak 21:09 31/03/2013

   Γειά σου Ντάμα με τη σκούπα και με τη κούπα. το πιστεύω ότι κατά καποιο τρόπο σου έλλειψα. πόσο να το φχαριστηθεί και μια γυναίκα νάναι η μόνη σ ένα καφενείο;..

 4. Η κουβέντα ξεκίνησε με ένα θετικό συμπέρασμα. Η ανασκόπηση των ανωμαλιών μας, έχει ως καταλύτη και αναφορά, παχύδερμα, μονομαχίες δυνατών έναντι αδυνάτων, μια αρένα ζούγκλα, έναν βασιλιά, μικρούς υποτελείς, και γενικώς… ζώα!

  Ο σφετερισμός αυτός θα είναι άτοπος, μόνο όταν ξεκινήσουμε να μιλάμε με ανθρώπινους όρους και αισθήματα.

  Νιώθω… σε νιώθω… καταλαβαίνω… μιλώ… συνομιλώ… επιλύω…

  Δε χρειάζονται ούτε βελάσματα, ούτε βρυχηθμοί.

  Εν αρχή είναι ο λόγος.
  Ας αποθεώσουμε τη λογική λοιπόν.
  Μόνο έτσι θα ξεχωρίσουμε από τα ζώα.

 5. Θα διαφωνήσω κάθετα Κε Διευθυντά. Το ροκάνισμα των θεμελίων της «παχυδερμικής» παντοκρατορίας, προυποθέτει το αξίωμα ότι όλοι έχουμε μεταβληθεί σε τερμίτες. Η Ε.Ε. όμως γεννήθηκε μέσα από τη ρεαλιστική προβολή μιας ρομαντικής σύλληψης. Αλληλεγγύη των λαών και ίσες ευκαιρίες σε όλους. Και όχι μία ένωση εθνικών κρατών. Γιατί είναι προφανές ότι όπως σε κάθε μέλος χώρα της Ευρώπης, οι πλουσιότερες περιοχές της επικράτειας αποδίδουν περισσότερα στον εθνικό προυπολογισμό από τις φτωχότερες και αυτονόητα οι σημαντικότεροι πόροι κετευθύνονται στην ανάπτυξη των αδύνατων ώστε να παραμένει ισχυρός ο εθνικός δεσμός και η κοινωνική συνοχή, έτσι θα έπρεπε να συμβαίνει και στη Ε.Ε. Η ουσία του οράματος του Σουμάν, που ξεκίνησε από το 19ο αιώνα και του οποίου κοινωνός εκτός από το Ρήγα ήταν και ο μεγάλος Βίκτορ Ουγκό, ήταν να εκλείψουν οι αιτίες της ανισότητας και της διαταξικής αδικίας, που γενούν το φανατισμό, το μίσος, τον εθνικισμό, το ρατσισμό και τέλος το φασισμό. Καθόλου η σκέψη όλων αυτών των πολιτικών με όραμα, δεν περιοριζόταν στα στενά πλαίσια μιας κυνικής νομισματικής ένωσης. Το λάθος δρόμο Κε Διευθυντά, ίσως τον πήραμε ( οι Ευρωπαίοι ), εκεί ακριβώς. όταν ο » ελέφαντας » μας έβγαλέ από το δρόμο της Συνταγματικής, πολιτικής και οικονομικής ενοποίησης και μας οδήγησε στη ζούγκλα των αγορών και των νομισματοπιστωτικών συναλλαγών. Αυτό οφείλεται ξεκάθαρα στο έλλειμμα επίγνωσης της ευρωπαικής ιστορίας, που χαρακτηρίζει τις βορειοευρωπαικές ηγεσίες εδώ και δύο δεκαετίες περίπου ( ιδιάιτερα μετά την απόσυρση του Κολ ) αλλά και στην παρέλαση μιας σειράς ανίκανων, αδύναμων αλλά και διεφθαρμένων καθεστώτων από τις υπόλοιπες χώρες της Ένωσης.
  Όχι, Κε Διευθυντα. Δεν υπάρχει χρόνος ώστς να περιμένουμε οι τερμίτες του Νότου να υπονομεύσουν το κάστρο του παχύδερμου εκ Βορά! Γιατί αυτός ο ελέφαντας τρέφεται και δυναμώνει από τις σάρκες των υποταγμένων ζώων.
  Η αντίδραση πρέπει να είνα άμεση και αποφασιστική. Και προτείνω στα καθ΄ημάς ( Ελλαδιτών και Κυπρίων ) να ξεκινήσει με το ποιο ξεκάθαρο μήνυμα. προς το Διευθυντήριο των Βρυξελλών. Το ξήλωμα των «υποτελών», η απόδοση ευθυνών.
  Κε Διευθυντά, για τις ευθύνες, ποτέ δεν συμμερίζομαι τις πολιτισμένες φωνές που λένε ότι δεν είναι της ώρας η απονομή ευθυνών. Το αντίθετο. Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα…

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.