ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Για εικονικά τιμολόγια του Alter

Και νέα δίωξη για τον Γιώργο Κουρή

Νέες κατηγορίες που τιμωρούνται ακόμα  και σε βαθμό κακουργήματος αντιμετωπίζει ο Γιώργος Κουρής.

Και νέα δίωξη για τον Γιώργο Κουρή

Η υπόθεση αφορά   εικονικά τιμολόγια  του Αlter και άλλων τριών εταιρειών που συνδέονται με το τηλεοπτικό κανάλι.  Μαζί του κατηγορούνται και ο γιος του Ανδρέας Κουρής αλλά και ο ήδη προ φυλακισμένος  πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του  Alter Κώστας Γιαννίκος.

Η δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος τους στρέφεται σε βάρος όλων των νομίμων εκπροσώπων του καναλιού και τριών εταιρειών, συνδεομένων με αυτό καθώς και των βασικών μετόχων τους.

Οι κατηγορίες αφορούν την έκδοση και αποδοχή εικονικών τιμολογίων του Alter και των άλλων τριών εταιρειών, την περίοδο 2001-2004 με αποτέλεσμα να επιβληθούν πρόστιμα τα οποία μαζί με τις προσαυξήσεις έφταναν τα 50 εκατομμύρια ευρώ.  Για το πλημμέλημα προ του κινδύνου παραγραφής θα δικαστεί άμεσα, ενώ για το κακούργημα θα απολογηθεί σε ανακριτή.

Η επίσημη ανακοίνωση:

«Από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ασκήθηκε τον Ιανουάριο 2013 ποινική δίωξη κατά : (α) των νομίμων εκπροσώπων και (β) των βασικών μετόχων της εταιρείας «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ» και δύο συνδεόμενων με αυτήν εταιρειών, για έκδοση και αποδοχή εικονικών φορολογικών στοιχείων και συμμετοχή σε αυτήν, σε βαθμό πλημμελήματος, για τη χρονική περίοδο των ετών 2001-2003 (έκδοση και αποδοχή πλειόνων εικονικών παραστατικών συνολικού ποσού περί τα 30.000.000 ευρώ). Η υπόθεση έχει εισαχθεί προς εκδίκαση από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Επίσης ασκήθηκε ποινική δίωξη in rem, για το ίδιο αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος, για το  έτος 2004 (έκδοση εκ μέρους συνδεόμενης εταιρείας με την εταιρεία «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ» ενός εικονικού παραστατικού που αφορά σε συναλλαγή που αφορά στην τελευταία εταιρεία ύψους 900.000 ευρώ). Η ποινική δίωξη ασκήθηκε με παραγγελία διενέργειας κύριας ανάκρισης, κατά την οποία αναμένεται να προσωποποιηθεί η κατηγορία.

Η ποινική δίωξη ακολούθησε προκαταρκτική εξέταση που είχε διαταχθεί μετά από σχετική ανώνυμη καταγγελία (2005) και τη διενέργεια ελέγχου από το ΣΔΟΕ, από τον οποίο διαπιστώθηκε η βασιμότητα αυτής. Ακολούθως διατάχθηκε η διενέργεια επανελέγχου από τους Οικονομικούς Επιθεωρητές, από τον οποίο δεν επιβεβαιώθηκαν τα ευρήματα του ελέγχου του ΣΔΟΕ. Μετά την εξέλιξη αυτή, διατάχθηκε από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών η διενέργεια νέου ελέγχου από ειδικό συνεργείο των Οικονομικών Επιθεωρητών Πειραιά, από τον οποίο επιβεβαιώθηκαν τα ευρήματα του αρχικού ελέγχου του ΣΔΟΕ, περί της εικονικότητας των παραστατικών.

Από το ΣΔΟΕ εξακολουθεί ο έλεγχος εικονικότητας και άλλων παραστατικών μεταγενέστερου χρονικού διαστήματος».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.