ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι προθέσεις και οι «κόκκινες γραμμές» Κουβέλη

Με πολιτικά (;) στελέχη στην κυβέρνηση η ΔΗΜΑΡ

Το ενδεχόμενο να μπει η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση σκέφτεται σοβαρά ο Φώτης Κουβέλης, την ώρα που αδειάζει η κλεψύδρα ως τον ανασχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου.

Με πολιτικά (;) στελέχη στην κυβέρνηση η ΔΗΜΑΡ

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ασφαλείς πληροφορίες του matrix24.gr αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, αν και δε θεωρεί ως μείζον θέμα τον ανασχηματισμό, δε θα προβάλει αντιρρήσεις στην πρόθεση του Αντώνη Σαμαρά να ανακατέψει την τράπουλα στο κυβερνητικό σχήμα. Εξάλλου, τον ανασχηματισμό και την είσοδο του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση με πολιτικά στελέχη, προανήγγειλε ήδη από το βράδυ της Δευτέρας, με συνέντευξη στο Mega, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Η διαφαινόμενη συμφωνία Σαμαρά-Βενιζέλου θα οδηγήσει τον Φώτη Κουβέλη εξ αντικειμένου σε πολιτική απομόνωση εντός της κυβέρνησης, αν ο ίδιος θελήσει να αντιδράσει στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Βεβαίως, όπως αναγνωρίζουν και στελέχη της ΔΗΜΑΡ, σε πολιτική απομόνωση θα βρεθεί το κόμμα τους και αν ο Φώτης Κουβέλης επιμείνει να μην προτείνει πολιτικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ στο κυβερνητικό σχήμα, καθώς θα δοθεί η εντύπωση ότι το κόμμα του είναι κυβερνητικός εταίρος «με το ένα πόδι» μόνο.
Έτσι, κατά πληροφορίες, ο Φώτης Κουβέλης δέχεται τις τελευταίες ημέρες επίμονες εισηγήσεις να ακολουθήσει το δρόμο Βενιζέλου και να δοκιμαστούν σε υπουργικά πόστα πολιτικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ. Αν και ως τώρα, οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί, συνομιλητές του προέδρου του κόμματος αφήνουν να εννοηθεί ότι, στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του, εμφανίζεται περισσότερο διαλλακτικός ως προς αυτό το ενδεχόμενο, σε σχέση με το παρελθόν.

Πολιτική κάλυψη στους νυν υπουργούς

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εμφανίζεται αποφασισμένος να επιμείνει, προκειμένου να παραμείνουν στο κυβερνητικό σχήμα οι προταθέντες από τη ΔΗΜΑΡ, δηλαδή οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Δικαιοσύνης, Αντώνης Μανιτάκης και Αντώνης Ρουπακιώτης αντίστοιχα, η υφυπουργός Υγείας, Φωτεινή Σκοπούλη και ο υφυπουργός Παιδείας, Θόδωρος Παπαθεοδώρου. Ωστόσο, θεωρείται βέβαιο ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θα υποστεί ασφυκτικές πιέσεις από τον πρωθυπουργό, προκειμένου να αντικατασταθούν ο κ. Ρουπακιώτης και η κ. Σκοπούλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, το κλίμα για την υφυπουργό Υγείας έχει αλλάξει και στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ, καθώς ελάχιστα κομματικά στελέχη είναι πρόθυμα να υπερασπιστούν τα έργα και τις ημέρες της στο υπουργείο. Ωστόσο, γύρω από τον Αντώνη Ρουπακιώτη μπορεί να ξεσπάσει μία σοβαρή σύγκρουση Σαμαρά-Κουβέλη, καθώς όσο θέλει ο ένας να μείνει στην κυβέρνηση, άλλο τόσο θέλει ο άλλος να βρεθεί εκτός...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.