ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντώνης Σαμαράς

«Μηδενική ανοχή στη βία και τον ρατσισμό»

Μηδενική ανοχή στη βία και τον ρατσισμό, διεμήνυσε ο Αντώνης Σαμαράς από τη Θεσσαλονίκη, μιλώντας στη Συναγωγή Μοναστηριωτών, με αφορμή τα 70 χρόνια από το πρώτο τρένο, που αναχώρησε για το Άουσβιτς.

«Μηδενική ανοχή στη βία και τον ρατσισμό»

Ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στη Συναγωγή Μοναστηριωτών της Θεσσαλονίκης δήλωσε: «Θα εξακολουθήσουμε, όπως και στο παρελθόν, με νομοθετικά μέτρα όποτε χρειάζεται, να δείχνουμε μηδενική ανοχή στα κρούσματα βίας και ρατσισμού».

«Τα φαινόμενα του ρατσισμού και του νεοναζισμού εμφανίζονται και πάλι στην Ευρώπη, λόγω και της κρίσης», είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε: «τώρα, το μέτωπο κατά του νεοναζισμού είναι πιο απαραίτητο από κάθε άλλη φορά, τώρα, το μέτωπο κατά του αντισημιτισμού είναι πιο επιτακτικό, τώρα είναι, που δεν πρέπει να αφήσουμε την απάθεια, τον εφησυχασμό να διαβρώσουν τα κράτη, τους λαούς της Ευρώπης. Σας βεβαιώνω ότι στην Ελλάδα δεν θα αφήσουμε να συμβεί κάτι τέτοιο».

Μηνύματα κατά του ρατσισμού έστειλε και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ζήτησε να ξηλωθούν από δρόμους της Θεσσαλονίκης ονόματα ανθρώπων που συνεργάστηκαν με τους ναζί, «να μην επιτρέψουμε άλλη γενοκτονία και να μην εκκολαφτεί το "αυγό του φιδιού"».

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ επισήμανε με μήνυμα του ότι «πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο πριν είναι αργά».

Η εκδήλωσε έγινε στη μνήμη των 50.000 Ελλήνων Εβραίων της Θεσσαλονίκης, που εξοντώθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 70 χρόνων από την αναχώρηση του πρώτου τρένου για το κολαστήριο του Άουσβιτς.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. «…υπάρχουν πολύ ισχυρά αντισώματα στο DNA μας, στο γονίδιό
  μας, που πολεμούν αυτόν τον «ιό».»

  Τάδε έφη Σαμαράς, μπροστά σε Εβραίους.

  Αίμα…
  άλλα δε μπόρεσε να το κρύψει!

  Πηγαίνουμε σε διαφορετικό γιατρό πάντως. Του Σαμαρά και της χ.α. πρέπει να σπούδασαν περισσότερο!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.