ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποια ονόματα «παίζουν»

Σε ρυθμούς εκλογής Πολιτικού Συμβουλίου και Γραμματέα το ΠΑΣΟΚ

Στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ πέφτουν τώρα τα βλέμματα, τρεις ημέρες μετά το συνέδριό του. 

Σε ρυθμούς εκλογής Πολιτικού Συμβουλίου και Γραμματέα το ΠΑΣΟΚ

Αυτή θα διεξαχθεί τις επόμενες ημέρες, είτε μέσα στο Σαββατοκύριακο είτε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, με σκοπό την ανάδειξη του νέου Πολιτικού Συμβουλίου και βεβαίως του νέου γραμματέα του κόμματος. Ως τότε, θα έχουν παρέλθει και οι πέντε ημέρες που έχουν δοθεί ως ʽπροθεσμίαʼ για την υποβολή τυχόν ενστάσεων (μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής) και θα έχουν ολοκληρωθεί τυχόν αλλαγές επί της πλήρους σύνθεσης της ΚΠΕ όπως αναρτήθηκε αργά χθες το βράδυ στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ. Όσο για τις σκέψεις η συνεδρίαση να γίνει αργότερα, απορρίφθηκαν, καθώς τα δύο επόμενα Σαββατοκύριακα, είναι ʽτριήμεραʼ (Καθαράς Δευτέρας και 25ης Μαρτίου) και θα είναι μάλλον δύσκολο να συγκεντρωθούν στην Αθήνα όλα τα στελέχη της ΚΠΕ, πολλά εκ των οποίων προέρχονται από την Περιφέρεια.

Στόχος της Ιπποκράτους είναι το νέο Πολιτικό Συμβούλιο, να έχει χαρακτηριστικά ενός ευέλικτου οργάνου, που θα μπορεί να συνεδριάζει σε εβδομαδιαία βάση, λαμβάνοντας αποφάσεις μεταξύ άλλων και για τα ʽτρέχονταʼ θέματα. Έτσι, θα έχει πιθανότατα 17 μέλη, με άγνωστες προς το παρόν τις υποψηφιότητες για τις 13 θέσεις, καθώς οι άλλες τέσσερις θα καλυφθούν από τον πρόεδρο του κόμματος Ευάγγελο Βενιζέλο, τον νέο Γραμματέα του κόμματος, τον νέο Γραμματέα της Νεολαίας του κόμματος, που πιθανότατα θα είναι ο 28χρονος Παύλος Χρηστίδης και τον Γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, που εκτός μεγάλου απροόπτου (σ.σ. το όνομά του ακούγεται για ...υπουργοποίηση, σε περίπτωση ανασχηματισμού) θα εξακολουθήσει να είναι ο Γιάννης Μανιάτης.

Όσο για το πρόσωπο του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, πυκνώνουν οι πληροφορίες που θέλουν τον Νίκο Ανδρουλάκη, μεγάλο «νικητή» του Συνεδρίου και πρώτου με διαφορά στους σταυρούς για την ανάδειξη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής να διεκδικεί τη θέση. Ο ίδιος πάντως, κρατά χαμηλά τους τόνους, αναμένοντας να δει τις προθέσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου. Δηλώνει άλλωστε «βενιζελικός», έχοντας πάντως διαχωρίσει εμπράκτως πια τη θέση του από τους περισσότερους ανθρώπους του «προεδρικού» περιβάλλοντος. Ο κ.Βενιζέλος ωστόσο, δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του, πράγμα που δεν αποκλείει τυχόν ...εκπλήξεις, με φήμες που κυκλοφορούν να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προταθεί ο 29χρονος επικεφαλής της Μονάδας Ανάπτυξης Πολιτικών του ΠΑΣΟΚ, Κυριάκος Πιερρακάκης.

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pamatol 10:50 06/03/2013

    Ο Βενιζέλος φοβάται τον Ανδρουλάκη γιατί είναι η προσωποποίηση του λαϊκιστή πολιτικού. Εμφανίζεται παντού και πάντα με μια κουστωδία οπαδών, οι οποίοι περισσότερο αποτελούν «φαν κλαμπ» και λιγότερο πολιτική ομάδα. Για να διατηρήσει την προσωπική του πελατεία είναι αδίστακτος και ο Βενιζέλος το βλέπει αυτό… Πιθανότερη βλέπω μια «κεντρώα» επιλογή και τέτοια είναι ο Ρέππας.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.