ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναντήσεις και με Λιλλήκα, Ομήρου

Συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΚΕΛ για «απεμπλοκή εντός Ευρωζώνης»

Κατά την πρώτη μέρα παραμονής του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ (Γιάννης Δραγασάκης, Ρένα Δούρου, Κώστας Ήσυχος) στη Λευκωσία, τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκαν με τον γ.γ. του ΑΚΕΛ, αλλά και με τον Πρόεδρο της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου και τον υποψήφιο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιώργο Λιλλήκα.

Συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΚΕΛ για «απεμπλοκή εντός Ευρωζώνης»

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Σε απόλυτη συμφωνία με τον γ.γ. του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού κατέληξε η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Λευκωσία, με επικεφαλής το Γιάννη Δραγασάκη. Το σχέδιο που υποστηρίζει η ελληνική, αλλά και η κυπριακή Αριστερά προβλέπει «απεμπλοκή από την τρόικα εντός Ευρωζώνης».

Στη συνάντηση με τον Άντρο Κυπριανού, οι δύο πλευρές συνομίλησαν σε πολύ θερμό κλίμα και συμφώνησαν στην ανάγκη απεμπλοκής της Κύπρου από τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, με την παράλληλη παραμονή της Κύπρου στην Ευρωζώνη. Παράλληλα, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στη σημασία που έχει το όχι της κυπριακής βουλής, καθώς και στις δυνατότητες διαπραγμάτευσης που υπάρχουν στο ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον υποψήφιο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ.Λιλλήκα, καθώς και με τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Ομήρου. Ο κ. Ομήρου, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην ψύχραιμη και αποφασιστική στάση που πρέπει να κρατήσει η Κύπρος, η οποία και δεν πρέπει να υποκύψει στους εκβιασμούς. Αυτήν την ώρα πραγματοποιείται συνάντηση του Γιάννη Δραγασάκη και του Σπύρου Λαπατσιώρα με τους υπεύθυνους της Οικονομικής Πολιτικής του ΑΚΕΛ.

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. To «όχι» της Κύπρου, ανεξάρτητα των κινήτρων αυτού του «όχι», αποκαλύπτει στον καθένα πια, ότι ο όρος «διαπραγμάτευση» είναι παντελώς άγνωστη έννοια στον πρωθυπουργεύοντα σφουγγοκωλάριο και τους υπόλοιπους της Τρόικας Εσωτερικού.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.