ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Από μηδενική βάση δικάζεται στο Εφετείο ο Γεωργιανός δράστης

«Αναβιώνει» η δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου

Τo  έγκλημα με θύμα τον γνωστό ηθοποιό Νίκο Σεργιανόπουλο αναβιώνει  από σήμερα στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας.

«Αναβιώνει» η δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου

Ο  δολοφόνος του ηθοποιού, ο οποίος κατά την απολογία στο πρώτο δικαστήριο είχε ομολογήσει  την πράξη του εκτίει ποινή καθείρξεως 20 ετών και 10 μηνών. Τα μέλη του Πρωτοβάθμιου κακουργιοδικείου έκριναν ομόφωνα ένοχο τον Γεωργιανό, Ντ. Μουρτζικνέλι, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, που τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Κατά πλειοψηφία όμως, του αναγνώρισαν το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα να ... σπάσουν τα ισόβια, που είναι η προβλεπόμενη ποινή από το νόμο για την αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής.

Η εισαγγελέας της έδρας βέβαια, τότε είχε διαφορετική άποψη και είχε προτείνει την ενοχή του Ντ. Μουρτζικνέλι, χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Κατά την εισήγησή της, είχε μιλήσει για «θηριωδία» χωρίς καμία μεταμέλεια, καθώς ο δράστης πίστευε ότι «δεν θα τον έπιαναν και δεν θα απελαυνόταν ποτέ». Και όλα αυτά γιατί ο κατηγορούμενος «δελεάστηκε από τη θέα ενός πλούσιου σπιτιού», πράγμα το οποίο, σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό, αποδείχτηκε από το γεγονός ότι αμέσως μετά τη δολοφονία «πατώντας αίματα, πλένεται στο μπάνιο, προχωρά σε επισταμένη έρευνα του διαμερίσματος, ανοίγοντας συρτάρια και πετώντας έξω το περιεχόμενό τους», και αργότερα «αναχωρεί από την οικία με ταξί, κρατώντας δύο φορητούς υπολογιστές, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα μικρό χρηματικό ποσό».

Ο κατηγορούμενος από την πλευρά του στην απολογία του είχε ζητήσει  «συγγνώμη» για τις πράξεις του, που απέδωσε σε αντίδραση από χρήση ναρκωτικών «που για πρώτη φορά έκανα». Παρόλα αυτά μετά την καταδίκη του  έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης άσκησε  εκτός από τον κατηγορούμενο και ο εισαγγελέας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο Γεωργιανός  δράστης της δολοφονίας θα δικαστεί από μηδενική βάση και πρέπει να ξαναδώσει τη δική του μάχη στο Εφετείο, ώστε να πείσει τακτικούς δικαστές και ενόρκους  ότι άξιζε το ελαφρυντικό που του αναγνώρισαν σε πρώτο βαθμό οι συνάδελφοί τους, Αν πάλι δεν το καταφέρει αυτό και κριθεί ένοχος για το έγκλημα που έχει παραδεχθεί και ο ίδιος, η ποινή  είναι μονόδρομος και δεν είναι άλλη από την ισόβια κάθειρξη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.