ΚΟΣΜΟΣ

Σήμερα θα αποκαλύψει λεπτομέρειες της ιστορία της

Βγάζει στη «φόρα» το ναζιστικό παρελθόν της η Φιλαρμονική της Βιέννης

Σήμερα αναμένεται από την παγκοσμίου φήμης Φιλαρμονική ορχήστρα της Βιέννης η δημοσίευση λεπτομερειών της ιστορίας της κατά τη διάρκεια της ναζιστικής εποχής, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στις επί έτη κατηγορίες εναντίον της για συγκάλυψη.

Βγάζει στη «φόρα» το ναζιστικό παρελθόν της η Φιλαρμονική της Βιέννης

Μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες ορχήστρες του κόσμου, η Φιλαρμονική της Βιέννης, είναι ευρέως γνωστή για την Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της που μεταδίδεται κάθε χρόνο σε 80 χώρες.

Ο Φριτς Τρέμπι, ένας από τους ιστορικούς στους οποίους η διεύθυνση της ορχήστρας ανέθεσε τη συγγραφή κειμένων σχετικά με την ιστορία της κατά τη διάρκεια της ναζιστικής εποχής –και θα δημοσιευτούν στην ιστοσελίδας της- δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι «η Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία καθιερώθηκε υπό την εξουσία των Ναζί».

Παράλληλα, στην ιστοσελίδα θα δημοσιευτούν για πρώτη φορά οι μαρτυρίες 13 μουσικών οι οποίοι εκδιώχθηκαν από την ορχήστρα εξαιτίας της εβραϊκής τους καταγωγής –πέντε εκ των οποίων έχασαν τη ζωή τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η Μπερναντέτ Μεϊχόφερ, ιστορικός από το πανεπιστήμιο της Βιέννης, δήλωσε στο Ρόιτερς ότι «την εποχή εκείνη ήταν γνωστό αν κάποιος είχε εβραϊκές ρίζες ή ακόμη εβραία σύζυγο».

Τα κείμενα με τις μαρτυρίες και περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την ιστορία της Φιλαρμονικής της Βιέννης κατά τη διάρκεια της Ναζιστικής εποχής θα δημοσιευτούν την Κυριακή στην επίσημη ιστοσελίδα της ορχήστρας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.