ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Για κακούργημα ο πρώτος, πλημμέλημα οι άλλοι δύο

Διώξεις σε Δούκα, Βουλγαράκη, Παπαντωνίου για το πόθεν έσχες

Ποινικές διώξεις σε βάρος τριών πρώην υπουργών ασκήθηκαν από την εισαγγελία εφετών για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες.

Διώξεις σε Δούκα, Βουλγαράκη, Παπαντωνίου για το πόθεν έσχες

Ο Πέτρος Δούκας διώκεται σε βαθμό κακουργήματος καθώς η παράβασή του εμφανίζεται να τελέστηκε μετά την αυστηροποίηση του σχετικού νόμου το 2010 και οι Γιάννος Παπαντωνίου και Γιώργος Βουλγαράκης διώκονται για πλημμέλημα.

Υπενθυμίζεται ότι τις υποθέσεις είχε στείλει στη Δικαιοσύνη, η αρμόδια επιτροπή της Βουλής που ερευνά τα πόθεν έσχες των πολιτικών.

Στην περίπτωση του Πέτρου Δούκα διαπιστώθηκε ξαφνική μείωση της περιουσίας του κατά 1,1 εκατ. ευρώ στις τραπεζικές του καταθέσεις κατά το 2010 σε σχέση με το 2009.

Ο πρώην υπουργός εμφανίζεται να μην μπορεί να εξηγήσει αυτή τη μεταβολή παρά τον ισχυρισμό του ότι τα χρήματα αυτά μεταφέρθηκαν από καταθετικό λογαριασμό σε επενδυτικό.

Τους Γιάννο Παπαντωνίου και Γιώργο Βουλγαράκη «έκαψε» η λίστα Λαγκάρντ καθώς μετά τη δημοσιοποίησή της εντοπίστηκαν περιουσιακά στοιχεία των συζύγων τους που δεν είχαν δηλωθεί.

Στην περίπτωση του Γιάννου Παπαντωνίου, ο πρώην υπουργός εμφανίζεται να απέκρυψε στο πόθεν έσχες του 2008 τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε η σύζυγός του Μαριάννα Κουράκου στο υποκατάστημα της τράπεζας HSBC στη Γενεύη ύψους 2,2 εκατ. δολαρίων. Ο κ. Παπαντωνίου υποστήριξε στη Βουλή ότι ο επίμαχος λογαριασμός αποτελούσε περιουσιακό στοιχείο της συζύγου του από τον προηγούμενο γάμο της.

Ο τραπεζικός λογαριασμός στο ίδιο υποκατάστημα της τράπεζας της Κατερίνας Πελέκη, τότε συζύγου του Γιώργου Βουλγαράκη, ύψους 117.000 ευρώ εμφανίζεται να μην δηλώθηκε στο πόθεν έσχες του πρώην υπουργού του 2007.

Συγκεκριμένα ο επίμαχος λογαριασμός φέρεται να ανήκει σε off shore εταιρία με συνδικαιούχο την κα Πελέκη. Και σε αυτή την περίπτωση, ο κ. Βουλγαράκης έχει υποστηρίξει πως πρόκειται για περιουσιακό στοιχείο της συζύγου του.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.