ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τριγμοί από το σχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση

Ενστάσεις από ΠΑΣΟΚ, «όχι» από ΔΗΜΑΡ στην «Αθηνά»

«Έχουμε σοβαρές ενστάσεις», ξεκαθάρισε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου, μιλώντας πριν από λίγο στην επιτροπή της Βουλής που συζητά το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τις συγχωνεύσεις του σχεδίου Αθηνά. «Το υπουργείο σχεδίασε τον καινούργιο χάρτη με κλειστές τις πόρτες», ανέφερε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση.

Ενστάσεις από ΠΑΣΟΚ, «όχι» από ΔΗΜΑΡ στην «Αθηνά»

Όπως είπε η Εύη Χριστοφιλοπούλου, η αναδιάρθρωση πρέπει πράγματι να έχει ακαδημαϊκά και αναπτυξιακά κριτήρια και όχι διοικητικά αλλά στην περίπτωση του σχεδίου που παρουσιάζει η κυβέρνηση είτε συγχωνεύονται τμήματα με ετερόκλιτα αντικείμενα είτε συγχωνεύονται σχολές με ετερόκλιτα προγράμματα σπουδών. «Δημιουργείται η εντύπωση ότι μπαίνουν και βγαίνουν σχολές στο σχέδιο έτσι και χωρίς κριτήρια», είπε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και ζήτησε τεκμηρίωση.

«Είχαμε πει ότι θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον ανασχεδιασμό του ακαδημαϊκού χάρτη αρκεί να γίνει με επιστημονικά και αναπτυξιακά κριτήρια και να μην υπακούει σε τοπικές και μικροκομματικές σκοπιμότητες. Όμως αντί να ενεργοποιηθούν τα αρμόδια θεσμικά όργανα, το υπουργείο σχεδίασε τον καινούργιο χάρτη με κλειστές τις πόρτες», ανέφερε η Μαρία Ρεπούση μιλώντας πριν από λίγο στην επιτροπή της Βουλής που συζητά το σχέδιο ΑΘΗΝΑ. Η κ. Ρεπούση αναρωτήθηκε σε τι χρησίμευσε η πρόσληψη τεχνικού συμβούλου στον ανασχεδιασμό του ακαδημαϊκού χάρτη και επανέλαβε ότι θέση του κόμματος της είναι η δημιουργία κοινοπραξιών ιδρυμάτων και κάλεσε τον υπουργό να μελετήσει ξανά το θέμα με διαφανή και επιστημονικά κριτήρια και να προετοιμάσει ένα νέο σχέδιο προεδρικού διατάγματος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.