ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σύμφωνα με τους Finacial Times

Η πάλη ως ...κοινός αγώνας ΗΠΑ και Ιράν

Σε μια σπάνια χειρονομία καλής θέλησης, η αμερικανική ομάδα ελεύθερης πάλης έδωσε τα χέρια με τον κ. Αχμαντινεντζάντ μετά από ένα πρόσφατο τουρνουά, ενώ στο περιθώριο των συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν για τα πυρηνικά, αξιωματούχοι εξέφρασαν την αμοιβαία περιφρόνησή τους προς την απόφαση της ΔΟΕ.

Η πάλη ως ...κοινός αγώνας ΗΠΑ και Ιράν

Ο σάλος από τον πιθανό αποκλεισμό του αγωνίσματος της πάλης από τους ερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες κατάφερε να μαλακώσει, σε αθλητικό επίπεδο, το κλίμα μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν: Η ιρανική ομάδα δέχτηκε να πάρει μέρος τον Μάιο σε έναν αγώνα επίδειξης στην Times Square. Να θυμίσουμε ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή προκάλεσε τον περασμένο μήνα την οργισμένη αντίδραση πολυάριθμων υποστηρικτών της πάλης σε όλον τον κόσμο, όταν ανακοίνωσε ότι ένα από τα λίγα αθλήματα που συνδέουν ακόμη τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες με εκείνους της αρχαίας Ελλάδας είναι πιθανό να αποσυρθεί μετά τους Αγώνες του 2016 της Βραζιλίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε ότι θα πολεμήσει σε κάθε επίπεδο ώστε να εξασφαλιστεί το μέλλον της Ολυμπιακής πάλης, μια στάση που υποστηρίζει και ο Ιρανός ομόλογός του, Μαχμούντ Αχμαντινεντζάντ.

Ο Μάικ Νόβογκρατς, πρόεδρος του Fortress Investment Group, ο οποίος έκανε πάλη στο πανεπιστήμιο του Πρίνστον, είναι ο επικεφαλής μιας εκστρατείας με στόχο τη συλλογή 3 εκατ. δολαρίων. Μερικοί ακόμη από τους οικονομικά εξέχοντες υποστηρικτές είναι οι Τζος Χάρις της Apollo Global Management, ο Τοντ Μπόουλι του financial services group Guggenheim, o Μπάρι Μπαουσάνο της Deutsche Bank και ο Ρίτσαρντ Ταβόσο της RBC Capital Markets. Όλοι οι παραπάνω στα νιάτα τους ασχολούνταν με την πάλη, μια εμπειρία που, σύμφωνα με τον κ. Νόβογκρατς αποτελεί ιδανική προετοιμασία για το τραχύ και ακατέργαστο αγωνιστικό πεδίο της Wall Street.

Ο Νόβογκαρτς έχει επιστρατεύσει μια λίστα επιφανών Αμερικανών οι οποίοι επίσης αντιτάσσονται στην κατάργηση της πάλης. Ανάμεσά τους 13 πρόεδροι, ο πρώην υπουργός Άμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ, ο νικητής και MVP του Super Bowl Ρέι Λιούις και δύο από τους επιβάτες που τα έβαλαν με τους αεροπειρατές της τρομοκρατικής επίθεσης στην πτήση 93 των United Airlins στις 9/11. Ο κ. Νόβογκρατς είναι ο αρχηγός της αμερικανικής ολυμπιακής ομάδας, φροντίζει να συγκεντρώνονται χρήματα για τουρνουά ενώ είναι επικεφαλής του Beat the Streets, μιας πρωτοβουλίας που έχει στόχο να ενθαρρύνει τους νέους των αστικών περιοχών των ΗΠΑ να ασχοληθούν με την πάλη.

Ο πρόεδρος του Fortress Investment Group προεξοφλεί μια αντιστροφή της απόφασης το Σεπτέμβριο, όταν η ΔΟΕ θα συνεδριάσει για να επικυρώσει τα αθλήματα των Αγώνων του 2020, οι οποίοι θα λάβουν χώρα στην Κωνσταντινούπολη, το Τόκιο ή τη Μαδρίτη.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.