ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρχισαν τα ...νέα όργανα του ΠΑΣΟΚ

«Κερδισμένοι» και οι «χαμένοι» στην Ιπποκράτους

Με «νικητές» και «ηττημένους» ολοκληρώθηκε η χθεσινή πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια της οποίας εξελέγησαν τα νέα μέλη των οργάνων του κόμματος.

«Κερδισμένοι» και οι «χαμένοι» στην Ιπποκράτους

Στους «κερδισμένους» συγκαταλέγεται αναμφισβήτητα ο μεγάλος «νικητής» και του ένατου συντακτικού Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, πολιτικός μηχανικός και υποψήφιος διδάκτωρ Φιλοσοφίας, Νίκος Ανδρουλάκης. Στα 34 χρόνια του εξελέγη νέος Γραμματέας του κόμματος, με 109 ψήφους υπέρ σε σύνολο 168. Υπήρξαν ακόμα 56 λευκά και τρία άκυρα ψηφοδέλτια.

Από κοντά, «κερδισμένοι» θεωρούνται δίχως άλλο οι τρεις «αυτοπροτεινόμενοι» υποψήφιοι για το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος Αντώνης Σαουλίδης, Βασίλης Κεγκέρογλου και Κώστας Μπελτεγρής, που κατάφεραν να εκλεγούν, χωρίς την στήριξη του προέδρου, με τον κ. Σαουλίδη μάλιστα (του περιβάλλοντος του Νίκου Ανδρουλάκη) να κατακτά την πρωτιά, συγκεντρώνοντας 61 ψήφους.

Αντίθετα, στους «χαμένους» συγκαταλέγονται οι προτεινόμενοι από τον ίδιο τον Ευάγγελο Βενιζέλο, Χρήστος Παπαστεργίου, Άσπα Παπαηλιού και Συλβάνα Ράπτη, που δεν κατάφεραν να εκλεγούν ως μέλη στο Πολιτικό Συμβούλιο.

Νωρίτερα πάντως, ο κ.Βενιζέλος είχε φροντίσει να …εξασφαλίσει την Συλβάνα Ράπτη, ανακοινώνοντας την ανάδειξή της σε επικεφαλής της ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ, στη θέση της παραιτηθείσας για λόγους ευθιξίας προ δύο εβδομάδων (όταν οι ευρωβουλευτές αποκλείστηκαν από την ex officio συμμετοχή τους στην ΚΠΕ του κόμματος, διαχωριζόμενοι αίφνης από τους βουλευτές) Μαριλένας Κοππά.

Στους «χαμένους» συγκαταλέγεται και ο Γιάννης Αξαρλής, που έθεσε υποψηφιότητα για την Γραμματεία του Τομέα Αυτοδιοίκησης του κόμματος, κόντρα στην προεδρική πρόταση για τον Φώτη Χατζημιχάλη. Λαμβάνοντας μόλις 62 ψήφους, δεν κατάφερε να εκλεγεί, αφήνοντας την θέση στον έμπειρο «εκλεκτό» του Ευάγγελου Βενιζέλου, που κέρδισε την αναμέτρηση συγκεντρώνοντας 96 ψήφους.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.