ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Εξαιτίας της μεγαλύτερης κυβερνοεπίθεσης

Κολλάει το ίντερνετ

Σε όλο τον κόσμο, το ίντερνετ καθυστερεί, εξαιτίας μιας κυβερνοεπίθεσης την οποία ειδικοί ασφαλείας χαρακτηρίζουν ως τη μεγαλύτερη στην ιστορία. Την υπόθεση ερευνούν τα αρμόδια τμήματα πέντε διαφορετικών αστυνομιών.

Κολλάει το ίντερνετ

Σύμφωνα  με το euronews, οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν εξαιτίας μια βεντέτας που άνοιξε ανάμεσα μία οργάνωσης εναντίον του spam και ένα ολλανδικό web host.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Spamhaus που εδρεύει σε Λονδίνο και Γενεύη μπλόκαρε servers του Cyberbunker: ενός ολλανδικού web host που ισχυρίζεται πως «φιλοξενεί» τα πάντα εκτός από παιδική πορνογραφία και υλικό που σχετίζεται με τρομοκρατία.

Το Cyberbunker κατηγόρησε το Spamhaus για κατάχρηση της δύναμής του, επισημαίνοντας πως δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίζει τι κυκλοφορεί και τι όχι στο Ίντερνετ. Ακολούθως, το Spamhaus άρχισε να δέχεται τεράστιας έκτασης κυβερνοεπιθέσεις.

Το τελευταίο ανακοίνωσε πως πίσω από τις επιθέσεις βρίσκεται το Cyberbunker, σε συνεργασία με εγκληματικές οργανώσεις από την ανατολική Ευρώπη και τη Ρωσία.

«Με βάση την κλίμακα των επιθέσεων, η οποία έχει αξιολογηθεί στα 300 Gigabits ανά δευτερόλεπτο, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι αυτή αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες DDoS επιθέσεις μέχρι σήμερα», αναφέρει σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, σε ανακοίνωσή της η εταιρεία διαδικτυακής ασφάλειας Kaspersky Lab. «Πιθανώς να υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα σε ακόμα μεγαλύτερη κλίμακα καθώς οι επιθέσεις κλιμακώνονται».

«Δεχόμαστε «επίθεση» για παραπάνω από μία εβδομάδα τώρα», δήλωσε στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο BBC ο διευθύνων σύμβουλος του Spamhaus, Στιβ Λίνφορντ. «Έχουν βάλει στο στόχαστρο οποιοδήποτε τμήμα της υποδομής του διαδικτύου που πιστεύουν ότι μπορούν να χτυπήσουν».

Οι υπεύθυνοι των DDoS επιθέσεων συνήθως επιτίθενται σε ιστοσελίδες, πλημμυρίζοντας τους servers με μηνύματα από πολλαπλά συστήματα. «Αν υπάρχουν μερικοί υπολογιστές που στέλνουν μεγάλες ποσότητες μηνυμάτων, αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα μέσω «φιλτραρίσματος». Όταν όμως εμπλέκονται στην επίθεση κυριολεκτικά χιλιάδες συστήματα, αυτό καθιστά το φιλτράρισμα σχεδόν αδύνατο», δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο Πολ Βλισίδις, διευθύνων της τεχνικής ομάδας για την διαδικτυακή ασφάλεια της εταιρείας NCC.

Ανεξάρτητα από την αλήθεια, όπου κι αν βρίσκεται, έχει προκληθεί τέτοια κίνηση στον παγκόσμιο διαδικτυακό ιστό που έχει ως αποτέλεσμα σοβαρά  προβλήματα, κυρίως καθυστέρησης. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι μπορεί να συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.