ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι «υπουργοποιήσιμοι» του ΠΑΣΟΚ

Κυβερνητικό κοστούμι φοράει ο Βενιζέλος

Μπορεί στην Ιπποκράτους όλα να κινούνται στον αστερισμό της πρώτης συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής αύριο για την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στη θέση του νέου Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και την ανάδειξη νέου Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος (για τη σύνθεση του οποίου τελικά ο πρόεδρος αναμένεται να κατεβάσει ενιαία πρόταση σήμερα), ο Ευάγγελος Βενιζέλος όμως δεν έχει σταματήσει ούτε λεπτό να ασχολείται με τα κυβερνητικά του καθήκοντα.

Κυβερνητικό κοστούμι φοράει ο Βενιζέλος

Παρουσία της τρόικα στην Αθήνα και εν μέσω διαπραγμάτευσης, δημοσιοποίησε χθες τις προτάσεις του κόμματός του για την καταπολέμηση της ανεργίας, ενώ δεν κρύβει την πρόθεσή του να εμπλακεί πολύ πιο ...ενεργά στην κυβέρνηση τόσο προσωπικά, όσο και με την παρουσία πολιτικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ στο κυβερνητικό σχήμα.

Είναι πλέον απολύτως σαφές ότι στον επικείμενο ανασχηματισμό, που χρονικά τοποθετείται στα τέλη Μαρτίου ή τις αρχές Απριλίου και πάντως μετά την επιστροφή του Αντώνη Σαμαρά από τις Βρυξέλλες και τη Σύνοδο Κορυφής, πιθανότατα δε και από ένα ακόμα ταξίδι του στην Βόρεια Ευρώπη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος διεκδικεί τη συμμετοχή του στο κυβερνητικό σχήμα ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αλλά και υπουργός, με το ενδιαφέρον του να εστιάζεται στο υπουργείο Εξωτερικών, ενόψει και της προεδρίας της χώρας μας στην ΕΕ από 1ης Ιανουαρίου 2014. Την επιδίωξή του αυτή, που «επιβεβαιώνει» τρόπον τινά κάθε φορά που αναφέρεται στην κυβέρνηση με τα λόγια «δεν την χαρίζουμε σε κανέναν», ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται για μία κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά για μία τρικομματική κυβέρνηση, αποσυνδέει απολύτως από τις όποιες επιδιώξεις ή μη του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.

Την ίδια στιγμή, για συμμετοχή στο κυβερνητικό σχήμα, προωθεί άλλα πέντε στελέχη. Σε ...υπουργικές θέσεις λοιπόν, φέρονται να κατευθύνονται ο Πάρις Κουκουλόπουλος, η Φώφη Γεννηματά και ο Γιάννης Μανιάτης, που έχουν ήδη κυβερνητική εμπειρία, καθώς και η επίσης έμπειρη σε κυβερνητικά πόστα Εύη Χριστοφιλοπούλου στον βαθμό που δεν θα αντικαταστήσει τον Γιάννη Μανιάτη στη θέση του Γραμματέα της ΚΟ. Για αυτήν άλλωστε τη θέση, δεν αποκλείεται να προταθεί εις εκ των Φίλιππου Σαχινίδη και Παναγιώτη Ρήγα. Τέλος, για πρώτη φορά σε ...υπουργική καρέκλα, αναμένεται να καθίσει και ο νέος σε ηλικία Αρκάς βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, στον βαθμό τουλάχιστον που οι προτάσεις Βενιζέλου θα γίνουν αποδεκτές...

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.