ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Περισσότερα από 30 άτομα οι κατηγορούμενοι

Λερναία Υδρα η υπόθεση Λαυρεντιάδη

Mε «λερναία ύδρα» παρομοιάζουν δικαστικές πηγές την γνωστή υπόθεση για τα θαλασσοδάνεια της Proton Bank, με κεντρικό πρόσωπο τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Λερναία Υδρα η υπόθεση Λαυρεντιάδη

Η 2η ειδική ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη συμπληρώνει με γρήγορους ρυθμούς το παζλ των κατηγορουμένων, που αριθμούν περισσότερα από 30 άτομα. Την ανάκριση βέβαια επισκιάζουν οι ... αποδράσεις τεσσάρων βασικών κατηγορουμένων, που σύμφωνα με πληροφορίες, πριν οι αστυνομικοί τους ψάξουν είχαν καταφέρει - άγνωστο πως - να διαφύγουν πιθανότατα στο εξωτερικό.

Ο πάλαι ποτέ έμπιστος συνεργάτης του Λαυρεντιάδη, Πέτρος Κυριακίδης, ο γιος του Γιώργος, η δικηγόρος του επιχειρηματία Ελένη Σκούρα και ο σύζυγός της Περικλής Λιβάς είναι οι τέσσερις ... πολιτογραφημένοι καταζητούμενοι στην «υπόθεση Λαυρεντιάδη». Προ του κινδύνου να χαθούν τα ίχνη και άλλων κατηγορουμένων η δικαστική λειτουργός εξέδωσε εντάλματα σύλληψης σε βάρος άλλων πέντε ατόμων, τα οποία αιφνιδιαστικά συνελήφθησαν από την αστυνομία.

Το κρίσιμο τώρα γι αυτούς είναι το αποτέλεσμα της ανάκρισης και αν μετά το τέλος της απολογίας τους πείσουν τους δικαστές να αφεθούν και πάλι ελεύθεροι με ή χωρίς περιοριστικούς όρους, ή αν και ποιοι από αυτούς οδηγηθούν, όπως άλλοι επτά μέχρι τώρα κατηγορούμενοι  στη φυλακή ως προσωρινά κρατούμενοι.

Πάντως, όπως όλα δείχνουν, και αυτή η μεγάλη υπόθεση βρίσκεται κοντά στο τέλος της και στόχος της δικαιοσύνης είναι να έχει κριθεί πριν συμπληρωθεί το 18μηνο - ανώτατο όριο προφυλάκισης- των κατηγορουμένων. Έτσι, αμέσως μετά το το τέλος της έρευνας ο φάκελος θα διαβιβαστεί στο Εφετείο της Αθήνας για την έκδοση αμετάκλητου βουλεύματος με το οποίο θα αποφαίνονται οι δικαστές πόσοι και ποιοι από τους εμπλεκόμενους θα βρεθούν τελικά στο εδώλιο. Η επαπειλούμενη ποινή πάντως, για τους πρωταγωνιστές, αν κριθούν ένοχοι χωρίς ελαφρυντικά εκ του νόμου είναι ισόβια κάθειρξη.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.