ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Απορριπτική απόφαση στο αίτημα 8 συλλόγων

«Πράσινο» φως του ΣτΕ για τα μεταλλεία Χρυσού στη Χαλκιδική

Απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) το αίτημα Συλλόγων της Χαλκιδικής που ζητούσαν την αναστολή υπουργικής απόφασης που ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους για τα έργα εγκατάστασης των μεταλλείων χρυσού στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

«Πράσινο» φως του ΣτΕ για τα μεταλλεία Χρυσού στη Χαλκιδική

Aπορριπτική ήταν η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) στο αίτημα οκτώ Συλλογών της Χαλκιδικής, που ζητούσαν να ανασταλεί η υπουργική απόφαση με βάση την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για τα έργα εγκατάστασης των μεταλλείων χρυσού στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.Μ.Β.Χ.» και τον καθορισμό του χώρου απόθεσης παλαιών τελμάτων.

Το Εʼ Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (πρόεδρος η αντιπρόεδρος Αγγελική Θεοφιλοπούλου και εισηγήτρια η σύμβουλος Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου) επισημαίνει ότι οι επίδικες εγκαταστάσεις βρίσκονται εκτός προστατευόμενων τόπων του δικτύου Natura και μόνο μια έκταση 2,4 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή Ολυμπιάδα, όπου προβλέπεται η προσωρινή απόθεση των τελμάτων, θα αποκατασταθεί κατά τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του όλου έργου. Από τις εκτιμήσεις μάλιστα δεν αναμένονται σημαντικές επιπτώσεις οι οποίες μπορούν ενδεχομένως να βλάψουν τους προστατευόμενους τόπους.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.