ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη

Προσπάθησαν να εξαπατήσουν ιερείς

Δύο κακοποιοί, ένας 35χρονος και ένας 39χρονος προσποιούμενοι τους εκπροσώπους Ταμείου Κληρικών προσπάθησαν να εξαπατήσουν ιερείς στη Θεσσαλονίκη.

Προσπάθησαν να εξαπατήσουν ιερείς

Οι απατεώνες αξίωναν από ιερείς διάφορα χρηματικά ποσά για δήθεν πληρωμή παραβόλων προκειμένου να περαιώσουν υποτιθέμενες δικαστικές τους υποθέσεις. Με τον τρόπο αυτό αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν τις τελευταίες μέρες συνολικά τρεις ιερείς από τη Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς και τα Τρίκαλα.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, στην περίπτωση του ιερέα από τη Σίνδο ζήτησαν και έλαβαν αρχικά 7.300 ευρώ, ενώ στη συνέχεια απαίτησαν άλλα 10.000 ευρώ, προκειμένου να του παραδώσουν επιταγές για το υποτιθέμενο χρηματικό ποσό που δήθεν θα του επιδικαζόταν. Ο 63χρονος εφημέριος όμως αντιλήφθηκε την κομπίνα και ενημέρωσε το Τμήμα Ασφαλείας Εχεδώρου, αστυνομικοί του οποίου οργάνωσαν επιχείρηση και συνέβαλαν επ' αυτοφώρω τους δράστες κατά την παράδοση των χρημάτων που αξίωσαν.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι με την ίδια μέθοδο επιχείρησαν να εξαπατήσουν και τους άλλους δύο ιερείς. Στην κατοχή και σε Ι.Χ. αυτοκίνητο του 39χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έντεκα κινητά τηλέφωνα, επτά πακέτα τηλεφωνικών συνδέσεων, το χρηματικό ποσό των 1.345 ευρώ και ένα μπλοκ αποδείξεων παροχής υπηρεσιών. Επίσης, σε βάρος του 35χρονου εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση για παράβαση του νόμου περί Επιταγών. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.