ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σήμερα είναι η

Απόψε στις 8.30 σβήνουμε τα φώτα σε όλο τον πλανήτη

Η Ώρα της Γης έφτασε και φέτος! Η οργάνωση WWF παρακινεί και φέτος όλους τους κατοίκους του πλανήτη να συμμετάσχουν στη μεγαλύτερη οικολογική διαδήλωση στον κόσμο, σβήνοντας στις 20:30 τοπική ώρα και για μία ώρα, τα φώτα τους.

Απόψε στις 8.30 σβήνουμε τα φώτα σε όλο τον πλανήτη

Η Βουλή των Ελλήνων, κτίρια και μνημεία σε περισσότερες από 150 χώρες θα συμμετέχουν στην Ώρα της Γης και θα σβήσουν για μια ώρα τα φώτα τους.

Η Ώρα της Γης αποτελεί μια συμβολική δράση ευαισθησίας, ενδιαφέροντος και συνεισφοράς στην προστασία του Πλανήτη, από τις δραματικές συνέπειες της υπερθέρμανσης και της κλιματικής αλλαγής

Από την Κρήτη έως τη Δυτική Μακεδονία, οι δήμοι σε όλη την Ελλάδα κατεβάζουν τους διακόπτες σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειες και στέλνουν μήνυμα υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από το WWF το 2007 στην Αυστραλία, όπου φέτος το σύνθημα είναι «να σβήσουμε τα φώτα για τα καλά» και να στραφούμε στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η εκστρατεία έχει πάρει παγκόσμιες διαστάσεις και αγγίζει πλέον «εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους», διαβεβαίωσε ο συνιδρυτής και διευθυντής του εγχειρήματος Άντι Ρίντλεϊ.

«Πέρυσι συμμετείχαν 7.000 τοποθεσίες σε 152 χώρες σ' όλο τον κόσμο, δηλαδή κατά 30% περισσότερες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά», τόνισε ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.