ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλες η ζημιές από τη δυνατή νεροποντή

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το Ηραίον της Σάμου

Πνίγηκε το Ηραίον της Σάμου έπειτα από τη χθεσινή δυνατή νεροποντή που διήρκησε μιάμιση ώρα. Αυτοκίνητα και κοντέινερς παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, ενώ σπίτια και υπόγεια πάρκινγκ πλημμύρισαν και υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το Ηραίον της Σάμου

Περισσότερα από 50 υπόγεια πλημμύρισαν ενώ δύο αυτοκίνητα και ένα κοντέινερ παρασύρθηκαν στην θάλασσα, ενώ άλλα 15 τουλάχιστον υπέστησαν σοβαρές ζημιές . Ακόμη και τα καΐκια που ήταν στη στεριά δεν γλίτωσαν από την μανία της φύσης όπως επίσης και μια μηχανή μεγάλου κυβισμού που βρέθηκε δεκάδες μέτρα μακριά από το σημείο που την είχαν σταθμεύσει.

Τα ορμητικά νερά της βροχής παρέσυραν τόνους λάσπη στους κάθετους δρόμους του οικισμού πλημμυρίζοντας σπίτια και μαγαζιά.

Υπόγεια πάρκινγκ γέμισαν νερά ενώ άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και εθελοντικών κλιμακίων έδωσαν μάχη για να προχωρήσουν στην άντλησή τους . Οι κάτοικοι έκαναν λόγο για πρωτοφανή νεροποντή που όμοιά τους είχαν ζήσει το 1998 χωρίς όμως, τότε, να υπάρχουν ζημιές της ίδιας έκτασης.

Στον τόπο της καταστροφής βρέθηκε ο Δήμαρχος Σάμου Στέλιος Θάνος ο αναπληρωτής προϊστάμενος του γραφείου πολιτικής προστασίας Γιώργος Στάτζος οι αντιδήμαρχοι Βαγγέλης Καρλοβασίτης , Δημήτρης Μηλλίγκος , ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Λύκος.

Το συνεργείο της Περιφερειακής Ενότητας που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείοπραγματοποίησε την διευθέτηση του χειμάρρου που λόγω της υπερχείλισής του προκάλεσε τις εκτεταμένες καταστροφές στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.