ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Ευ.Βενιζέλου-Ν.Ανδρουλάκη χθες

Υπόγειες διεργασίες για εκλογή Γραμματέα στο ΠΑΣΟΚ

Στον απόηχο του Συνεδρίου κινείται ακόμα το ΠΑΣΟΚ, πέντε μέρες μετά την ολοκλήρωσή του.

Υπόγειες διεργασίες για εκλογή Γραμματέα στο ΠΑΣΟΚ

Μη έχοντας ακόμα ανακοινώσει την ακριβή ημερομηνία σύγκλησης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής για την ανάδειξη Γραμματέα και Πολιτικού Συμβουλίου, οι διεργασίες στο παρασκήνιο δίνουν και παίρνουν.

Συνάντηση με τον Νίκο Ανδρουλάκη, πρώτο σε σταυρούς και επικρατέστερο για τη θέση του νέου Γραμματέα του κόμματος κατά πολλούς, είχε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Σε μία προσπάθεια ωστόσο να μην δοθεί η εντύπωση ότι το θέμα έκλεισε και ο κ.Ανδρουλάκης θα είναι ο επόμενος Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, εκμυστηρεύτηκε αργότερα σε συνεργάτες του ότι παρόμοιες συναντήσεις θα έχει και με άλλα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

Στην πραγματικότητα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να μην ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του, δεδομένου ότι βρίσκεται αντιμέτωπος από την μία πλευρά με την πλειονότητα των στελεχών που θεωρούν περίπου αυτονόητο να προτείνει τον Νίκο Ανδρουλάκη, επιβεβαιώνοντας έτσι και την πρόθεσή του για ανανέωση και από την άλλη με μία ομάδα ακραιφνών υποστηρικτών του, όπως η Τόνια Αντωνίου, ο Κώστας Πανταζής κ.α. που δεν τον θέλουν για τη θέση.

Από την πλευρά του ο Νίκος Ανδρουλάκης, κρατούσε χαμηλά τους τόνους, παραπέμποντας στην συνεδρίαση της ΚΠΕ (πιθανότατα την ερχόμενη Τρίτη ή Τετάρτη) για τα …σπουδαία, με ανθρώπους πάντως του περιβάλλοντός του να επιμένουν πως πρέπει να διεκδικήσει τη θέση, εκτιμώντας ότι μετά την πρωτιά του στην εκλογή μελών της ΚΠΕ, τη …δικαιούται.

Εν τω μεταξύ, νέα πυρά αντηλλάγησαν χθες μεταξύ Ιπποκράτους και Μιχάλη Καρχιμάκη, με τον τελευταίο να ερμηνεύει την απόφαση περί ασυμβιβάστου του Συνεδρίου ως ανάγκη να μην συμμετέχει κανένας έμμισθος διορισμένος από την κυβέρνηση στην ΚΠΕ και το ΠΑΣΟΚ να απαντά ότι αυτό αφορά μόνο σε προέδρους, διευθύνοντες συμβούλους οργανισμών και γενικούς γραμματείς…

Αιχμές τέλος για μηχανιστικές διαδικασίες και αποκλεισμό ρευμάτων στο πρόσφατο συνέδριο της Νεολαίας του κόμματος ήρθαν και από δέκα μέλη της τελευταίας, που με ανοιχτή επιστολή τους προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ζητούσαν να προκηρυχθεί νέα ημερομηνία διεξαγωγής συνεδρίου. Υπενθυμίζεται πως και στην περίπτωση της Νεολαίας του κόμματος, εκκρεμεί η εκλογή νέου Γραμματέα στην θέση του απερχόμενου Κώστα Πανταζή (τον οποίο και αφορούσαν οι αιχμές), με τον 28χρονο Παύλο Χρηστίδη πάντως να αποτελεί το απόλυτο φαβορί.

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Απορώ που βλέπετε τα… υπόγεια!! Καθαρή νίκη στο Συνέδριο, φαβορί Γραμματέας, απλά!!!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.