ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Και διευκολύνσεις σε μισθούς κάτω των 495 ευρώ

Αναδρομικό χαράτσι με «παγίδες» της τελευταίας στιγμής

«Χαράτσι» ακόμη και στα ακίνητα που σήμερα είναι «κενά»  χωρίς ηλεκτροδότηση «έστησε» το υπουργείο Οικονομικών αλλάζοντας αιφνιδίως τους κανόνες του «παιχνιδιού».

 

Αναδρομικό χαράτσι με «παγίδες» της τελευταίας στιγμής

Του Βαγγέλη Δουράκη

Συγκεκριμένα, αρχικά  το πολυνομοσχέδιο ανέφερε ότι το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων θα επιβληθεί σε όσα ακίνητα ηλεκτροδοτούνται μέχρι την 1η Μαΐου του 2013.

Με ειδική τροπολογία που κατέθεσε στην βουλή -λίγο πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου «σκούπα»-  ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουνάρας ο χρόνος αυτός παρατείνεται  έως τις 31 Δεκεμβρίου 2013.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι όσα ακίνητα ηλεκτροδοτηθούν από την 1η Μαΐου και μετά θα κληθούν να πληρώσουν κανονικά το χαράτσι σε 5 διμηνιαίες δόσεις. Δηλαδή  αν ένα «κλειστό» ακίνητο ηλεκτροδοτηθεί για παράδειγμα από τον Οκτώβριο ο ιδιοκτήτης θα κληθεί να πληρώσει αναδρομικά τις δόσεις του χαρατσιού!!!

Για να «χρυσώσει το χάπι»  ο Γιάννης Στουρνάρας κατέθεσε στην Βουλή, μετά από πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς και μια δεύτερη τροπολογία στην οποία περιλαμβάνονται γενικές δεσμεύσεις για διευκολύνσεις στην καταβολή τους χαρατσιού από φορολογουμένους που βρίσκονται στο όριο της φτώχειας, δηλαδή δηλώνουν εισοδήματα έως 5.950 ευρώ. Στην τροπολογία αναφέρεται πως «πρόσωπα που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας ή απειλούνται με φτώχεια θα πληρώνουν το τέλος για την κύρια κατοικία τους σε περισσότερες δόσεις ή μειωμένο ή θα απαλλαγούν εντελώς από αυτό».

Όπως τόνισε  ο υπουργός Οικονομικών ο κ. Στουρνάρας, τα κριτήρια και η διαδικασία για την ένταξη των δικαιούχων στη ρύθμιση  θα εξειδικευτούν και θα δημοσιευθούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.