ΚΟΣΜΟΣ

Στη Νορβηγία

Ο Τζάστιν Μπίμπερ αλλάζει τις ημερομηνίες των σχολικών εξετάσεων

Στην αλλαγή των ημερομηνιών για τις προγραμματισμένες σχολικές εξετάσεις προχωρούν αρκετά σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Νορβηγία προκείμενου να μπορέσουν οι πιτσιρικάδες θαυμαστές του Καναδού τραγουδιστή της ποπ Τζάστιν Μπίμπερ να πάνε στις συναυλίες του.

Ο Τζάστιν Μπίμπερ αλλάζει τις ημερομηνίες των σχολικών εξετάσεων

«Αποφασίσαμε ότι οι εξετάσεις μπορούν να γίνουν μία εβδομάδα αργότερα, μολονότι δεν πιστεύουμε ότι είναι σωστό μια συναυλία να είναι πιο σημαντική από τις σχολικές εξετάσεις», δηλώνει ο Ρόαρ Άασεν, διευθυντής σε ένα από τα πέντε σχολεία της μέσης εκπαίδευσης στο Άλεσουντ που θα μεταθέσουν τις εξετάσεις κατά μία εβδομάδα λόγω των συναυλιών του Καναδού σταρ, στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Άφτενποστεν.

Πάνω από 100 μαθητές --και κυρίως μαθήτριες-- ζήτησαν άδεια να απουσιάσουν επειδή είχαν αγοράσει εισιτήρια για την μία από τις τρεις προγραμματισμένες συναυλίες που θα δώσει ο Μπίμπερ στη χώρα, το οποίο σήμαινε ότι τα σχολεία στο Άλεσουντ θα έπρεπε να ρυθμίσουν την διεξαγωγή εξετάσεων σε άλλες ημερομηνίες γι' αυτούς, προσθέτει ο Άασεν.

Ο Καναδός ποπ σταρ έχει πολλούς φαν στην Νορβηγία και σε ένα μήνυμά του στο Twitter χαιρέτισε την απόφαση αυτή: «Μου αρέσει αυτό. Τα σχολεία στην Νορβηγία μεταθέτουν τις εξετάσεις ώστε οι μαθητές να μπορέσουν να πάνε στην συναυλία του Τζάστιν Μπίμπερ».

Τα εισιτήρια για τις τρεις συναυλίες που θα δώσει ο Μπίμπερ στο Όσλο, με πρώτη αυτήν στις 16 Απριλίου, έχουν ήδη εξαντληθεί και η αστυνομία της νορβηγικής πρωτεύουσας έχει αρχίσει τις προετοιμασίες για το κύμα των φαν που αναμένεται να κατακλύσει την πόλη. Η αστυνομία συνέστησε ήδη στους θαυμαστές του Μπίμπερ να χρησιμοποιήσουν άλλα μέσα κι όχι το αυτοκίνητο για να πάνε στις συναυλίες του.

Σύμφωνα με την Άφτενποστεν, πολλά κορίτσια στη Νορβηγία επικαλέστηκαν ασθένεια, κατάθλιψη, απείλησαν ακόμη και με αυτοκτονία προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο για τις συναυλίες του Καναδού σταρ.

Οι διοργανωτές των συναυλιών έχουν προωθήσει περίπου 100 ηλεκτρονικά μηνύματα αυτού του είδους στην αστυνομία, σε υπηρεσίες πρόνοιας για τα παιδιά και στον Ερυθρό Σταυρό.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.