ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εξαγγελίες Τσαυτάρη

Πιλοτική λειτουργία τελωνείων σε 24ωρη βάση

Την πιλοτική λειτουργία ορισμένων τελωνείων σε 24ωρη βάση, πέραν των μεθοριακών που ήδη λειτουργούν σε 24ωρη βάση, εξήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ.Τσαυτάρης, μιλώντας στο Ελληνορωσικό Εξαγωγικό Συμπόσιο που διεξάγεται στην Αθήνα.

Πιλοτική λειτουργία τελωνείων σε 24ωρη βάση
Στο πλαίσιο των δράσεων για την εξυπηρέτηση των εξαγωγών και την ενδυνάμωσή τους, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα ξεκινήσει την ολοήμερη λειτουργία ορισμένων τελωνείων, ενώ θα δοθεί έμφαση στα σήματα ποιότητας για τα ελληνικά εξαγόμενα προϊόντα και στοχευμένες δράσεις κατά προϊόν και κατά χώρα.
Σύμφωνα με τον υπουργό, με το πλέγμα δράσεων που προωθείται, ήδη εμφανίζονται θετικά αποτελέσματα και ανέφερε ως παράδειγμα την εξαγωγική πορεία του ακτινίδιου, ενώ σημείωσε ότι στόχος είναι να συνδεθεί ο πρωτογενής και δευτερογενής τομέας με τον τριτογενή, προκειμένου τα ελληνικά αγροτικά εξαγωγικά προϊόντα να έχουν τη μέγιστη τιμή αντιστοιχίας με την ποιότητά τους.

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου Αλκ. Καλαμπόκης σημείωσε ότι η αύξηση των Ρώσων τουριστών στη χώρα μας βοηθάει τις εξαγωγές μας, πρότεινε προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να προωθηθεί μια σειρά εκπομπών μαγειρικής με ελληνικά προϊόντα στα τηλεοπτικά δίκτυα της Ρωσίας και αναφέρθηκε στις δράσεις του ΟΠΕ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.