ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στόχος η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου

Πρωτοβουλία ΣΥΡΙΖΑ για το μιντιακό τοπίο

Την οργάνωση ειδικού συνεδρίου για τα ΜΜΕ σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr. Στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας και να σταματήσει η «κατάληψη» των τηλεοπτικών συχνοτήτων.

Πρωτοβουλία ΣΥΡΙΖΑ για το μιντιακό τοπίο

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Η πρωτοβουλία της Κουμουνδούρου αναμένεται να λάβει χώρα μετά το Πάσχα. Θα πρόκειται για δημόσια εκδήλωση, την οποία θα ανοίξει με τοποθέτησή του ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ θα συμμετάσχουν, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, «σημαντικές προσωπικότητες του εξωτερικού».
Στην εν λόγω εκδήλωση, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να παρουσιάσει την εισήγησή του και τις προτάσεις του για το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των ΜΜΕ, ενώ παρεμβάσεις θα πραγματοποιήσουν πανεπιστημιακοί, αλλά και συνδικαλιστές δημοσιογράφοι.

Θέματα

Τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ήδη επεξεργάζονται ηγετικά στελέχη της αριστερής συνδικαλιστικής παράταξης στην ΕΣΗΕΑ, ο εκπρόσωπος Τύπου, Πάνος Σκουρλέτης, αλλά και ο πρώην βουλευτής του κόμματος, Βασίλης Μουλόπουλος. Μεταξύ άλλων, στην Κουμουνδούρου θέλουν να αναδείξουν πολλά ανοιχτά -κατά τη γνώμη τους- θέματα: το ολιγοπώλιο στα ΜΜΕ, ο κώδικας δεοντολογίας και οι όροι λειτουργίας, οι τηλεοπτικές άδειες και οι χιλιάδες απολύσεις στον χώρο των μίντια.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, για την κατάρτιση της συγκεκριμένης πρότασης έχει ξεκινήσει τις επισκέψεις σε ΜΜΕ ο Αλέξης Τσίπρας. Στις συγκεκριμένες επισκέψεις, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ συναντάται με τις ιδιοκτησίες, τις διευθυντικές ομάδες, αλλά και τους εργαζομένους των ΜΜΕ, προκειμένου να λάβει γνώση όλων των δεδομένων στο χώρο.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.