ΕΛΛΑΔΑ

Επαναφέρει η τρύπα στα έσοδα του ΟΑΕΕ

Σενάρια τρόμου για τις συντάξεις των εμπόρων

Κάθε μέρα και μια νέα διαρροή για νέα μέτρα στο ασφαλιστικό προκαλεί η τρύπα στα έσοδα των ταμείων. Αυτή τη φορά, η πληροφορία αφορά στην περικοπή της τάξης των 40  με 50 ευρώ στις συντάξεις του ΟΑΕΕ.

Σενάρια τρόμου για τις συντάξεις των εμπόρων

Το matrix24.gr έχει αποκαλύψει από την προηγούμενη εβδομάδα ότι το υπουργείο Εργασίας δεν εφαρμόζει την ειδική εισφορά 2 τοις χιλίοις επί του τζίρου των επιχειρήσεων, όπως προβλέπει παλαιότερος νόμος του πρώην υπουργού Γιώργου Κουτρουμάνη. Η τρύπα για φέτος και το 2014 είναι της τάξης των 600 εκατ. ευρώ, και δημοσιεύματα θέλουν το υπουργείο Εργασίας να  εξετάζει ως ακραίο σενάριο την μείωση των συντάξεων κατά 40 ή και 50 ευρώ.

Από την πλευρά του πάντως, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης υποστηρίζει ότι το κενό θα καλυφθεί από την εξοικονόμηση που θα επιτευχθεί μέσω της μείωσης των συνταξιούχων μαϊμού.

Ήδη χθες, ψηφίστηκε το σχέδιο νόμου για το θέμα, και σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, πάνω από 51.551 είναι οι καταχρηστικές συντάξεις, ενώ εκκρεμεί η έρευνα σε έναν πληθυσμό άνω των 500.000 που αφορά τις συντάξεις χηρείας.  Στις παρεμβάσεις του στη Βουλή, ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε τη σημασία της πλήρους εξαφάνισης της παθογένειας των «μαϊμού» συντάξεων, που επιτυγχάνεται όπως τόνισε, με την εφαρμογή του συστήματος «ΑΡΙΑΔΝΗ», από το οποίο ο κρατικός Προϋπολογισμός θα εξασφαλίσει ετησίως 478 εκ. ευρώ.

Προηγουμένως, κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο υφυπουργός Εργασίας, Ν. Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση του Αθ. Δαβάκη (ΝΔ), είχε αποκλείσει για τους ίδιους δημοσιονομικούς λόγους, το ενδεχόμενο να εξαιρεθούν της αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια, εκείνοι οι αγρότες που είχαν ήδη προκαταβάλλει δύο εξάμηνα εισφορές για να ενταχθούν στο συνταξιοδοτικό καθεστώς - ειδικά εκείνοι που γεννήθηκαν το 1948.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.