ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τακτική του «όλα ή τίποτα»

Σε ένα και μόνο άρθρο όλο το πολυνομοσχέδιο

Οι ενστάσεις του ΠΑΣΟΚ, οι γαλάζιες γκρίνιες, και η τελευταία εμπλοκή για τους συμβασιούχους φοβίζουν την κυβέρνηση που καταθέτει όλο το νομοσχέδιο σε... ένα άρθρο!

Σε ένα και μόνο άρθρο όλο το πολυνομοσχέδιο

Την τακτική του όλα ή τίποτα και του «εκβιασμού» έναντι των βουλευτών και των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση αναμένεται να ακολουθήσει και πάλι το Μαξίμου.

Προκειμένου να μην υπάρξουν περιθώρια αποστασιοποιήσεων, καθώς είναι πρόσφατες οι ενστάσεις του ΠΑΣΟΚ για το ΦΠΑ στην εστίασης, η κυβέρνηση θα καταθέσει το σύνολο του πολυνομοσχεδίου ως ένα και μόνον άρθρο. Έτσι οι βουλευτές θα κληθούν να απαντήσουν, στην ονομαστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί, ρητά «ναι» ή «όχι», χωρίς δηλαδή να έχουν το περιθώριο ενός «ναι μεν (επί της αρχής) αλλά (όχι σε κάποιο άρθρο)».

Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί απόψε ή το αργότερο αύριο στη Βουλή και σύμφωνα με τον κανονισμό θα υπάρξει συζήτησή του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, σε μία συνεδρίαση, και την επομένη θα έλθει προς ψήφιση στην Ολομέλεια επίσης σε μία συνεδρίαση.

Η έγκρισή του αναμένεται το αργότερο τα μεσάνυκτα της Κυριακής.

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.