ΚΟΣΜΟΣ

Με παντελόνια και οι γυναίκες

Χάθηκε η μάχη της φούστας στην Τουρκική Βουλή

Ήττα για την … μικρή αδελφή της μαντίλας, μετά από σχεδόν δύο χρόνια συζητήσεων. Σημαντικό ρόλο στη νίκη των παντελονιών,η  Τουρκάλα βουλευτής με το προσθετικό πόδι Σαφάκ Παβέι.

Χάθηκε η μάχη της φούστας στην Τουρκική Βουλή

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, οι γυναίκες βουλευτές θα μπορούν πλέον να φορούν και παντελόνια.

Μετά από σχεδόν δύο χρόνια συζητήσεων, ο  κανονισμός άλλαξε και δεν περιορίζει στις φούστες και τα ταγέρ τις επιλογές των γυναικών που εκλέγονται στο Σώμα.

Το ζήτημα ξεκίνησε με την εκλογή της Σαφάκ Παβέι, του CHP, το καλοκαίρι του 2011. Η βουλευτής έχει προσθετικό πόδι και οι φωτογραφίες της στο Κοινοβούλιο είχαν ανακινήσει τη συζήτηση περί αναγκαιότητας να αλλάξουν οι κανονισμοί.

Προ μηνών, το κυβερνών ΑΚΡ είχε φέρει στη Βουλή πρόταση που περιλάμβανε κατάργηση του περιορισμού. Ωστόσο, το ζήτημα περιεπλάκη αργότερα όταν αναπόφευκτα μπήκε στη συζήτηση το άλλο θέμα, η μαντίλα -συζήτηση της οποίας «μικρή αδελφή» θεωρείτο η μάχη της φούστας.

Στη Βουλή, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ακούστηκαν μάλιστα μέχρι και φωνές εναντίον της γραβάτας για τους άνδρες, η οποία επικρίνεται ως «ιεραρχικό σύμβολο». Ενδιάμεσα, και αφού φαινόταν ότι δεν θα βρισκόταν άμεση λύση, το προεδρείο της Βουλής είχε διαβεβαιώσει πως η Παβέι θα μπορούσε να φορέσει ό,τι θέλει.

Τελικά, αυτήν την εβδομάδα, ο κανονισμός άλλαξε και οι γυναίκες θα μπορούν να φορούν και παντελόνια.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.