ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιτίθεται όμως στον ΣΥΡΙΖΑ

Απόσυρσης της τροπολογίας για τα δάνεια ζητεί ο Κακλαμάνης

Να πάρει πίσω η κυβέρνηση την τροπολογία για τα δάνεια σε νομικά πρόσωπα του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, επιμένει να ζητά ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης.

Απόσυρσης της τροπολογίας για τα δάνεια ζητεί ο Κακλαμάνης

Με δήλωσή του ωστόσο ανέφερε σήμερα ότι «είναι απολύτως ψευδής η καταγγελία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, που μεταδίδεται από Ρ/Τκα ΜΜΕ καθώς και μέσω του διαδικτύου, κατά την οποία η Βουλή εψήφισε την Πέμπτη 4/4 τροπολογία που αφορά τα δάνεια Τραπεζών προς τα κόμματα και "επεδίωκε να ακυρώσει την έρευνα των οικονομικών Εισαγγελέων για την τραπεζική δανειοδότηση ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ».

Όπως υποστήριξε, «Αληθές είναι ότι ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Μηταράκης αποδέχτηκε τροπολογία τριών βουλευτών της Ν.Δ. που αφορά δάνεια "σε νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, του ευρύτερου δημόσιου τομέα", αλλά στο δημόσιο τομέα, ως γνωστόν δεν ανήκουν τα κόμματα».

Ο Απ. Κακλαμάνης τόνισεω πως «άσχετα από την ψευδή αυτή καταγγελία ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκης οφείλει κατά τη συζήτηση και ψήφιση στο σύνολο του νομοσχεδίου του σήμερα Τρίτη 9/4 να αποσύρει το άρθρο 78 (είναι η τροπολογία με αριθμό 390/37 των τριών βουλευτών της Ν.Δ.), όχι για τον ανύπαρκτο λόγο που καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά γιατί κατά παράβαση του Συντάγματος και του Κανονισμού αντί προθεσμίας 3 τουλάχιστον ημερών προ της έναρξης του νομοσχεδίου κατατέθηκε η τροπολογία αυτή προ 4 μόλις... ωρών!, εισήχθη και (άνευ συζήτησης) κακώς την αποδέχτηκε ο κ. υφυπουργός»

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.