ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέλος εποχής για την Αλέκα Παπαρήγα

Αύριο ξεκινά το Συνέδριο του ΚΚΕ

Με την εισήγηση της Κεντρικής Επιτροπής από την Αλέκα Παπαρήγα, που ίσως είναι και η τελευταία για την Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ, ξεκινά αύριο στις 10 το πρωί το 19ο Συνέδριο του κόμματος. Μετά από 22 χρόνια στο τιμόνι του ΚΚΕ, η Αλέκα Παπαρήγα είναι πολύ κοντά στην απόφαση να εγκαταλείψει τη θέση του Γενικού Γραμματέα.

Αύριο ξεκινά το Συνέδριο του ΚΚΕ

Επικρατέστερος για τη διαδοχή της θεωρείται ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ έχουν ακουστεί ακόμη τα ονόματα του Γιώργου Μαρίνου και του Νίκου Σοφιανού.

Πρόκειται για ένα από τα κρισιμότερα συνέδρια στην ιστορία του κόμματος, καθώς οι σύνεδροι θα κληθούν να αποτιμήσουν το απογοητευτικό εκλογικό αποτέλεσμα του περασμένου Ιουνίου.

Επίσης, θα φανεί κατά πόσον οι «φλωρακικοί», που ασκούν εδώ και καιρό δριμεία κριτική στην πολιτική (μη) συμμαχιών της κ. Παπαρήγα θα μπορέσουν να… επιβιώσουν, σε ένα συνεδριακό σώμα που ελέγχεται από την Αλέκα Παπαρήγα κατά το 85% τουλάχιστον.

Πάντως, σύμφωνα με ανακοίνωση του Περισσού, για τις θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής και το νέο Πρόγραμμα του ΚΚΕ υπέρ ψήφισε το 96,8% των κομματικών μελών, κατά ψήφισε το 1,65% και λευκό το 1,55%.

Για το νέο Καταστατικό τα ποσοστά ήταν 97,3%, 1,21% και 1,49%. Σε ό,τι αφορά στην ΚΝΕ, το 98,9% των οργανώσεων της ΚΝΕ εκφράστηκαν θετικά, ενώ κατά ή «λευκό» ψήφισε το 1,1%.

Τα παραπάνω νούμερα, πάντως, αποδεικνύουν ότι η Αλέκα Παπαρήγα και η ηγετική ομάδα ελέγχουν την συντριπτική πλειοψηφία του κόμματος και μένει να φανεί πλέον αν η εσωκομματική αντιπολίτευση θα κάνει κάποια «έκπληξη» ή απλώς θα περιμένει τη… διαγραφή της.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.