ΕΛΛΑΔΑ

Επιστολή στους εργοδότες

Διάλογο για νέα συλλογική σύμβαση ζητεί η ΓΣΕΕ

Επιστολή με την οποία τους καλεί σε διάλογο για την υπογραφή νέας εθνικής συλλογικής σύμβασης έστειλε στους εργοδοτικούς φορείς η ΓΣΕΕ.

Διάλογο για νέα συλλογική σύμβαση ζητεί η ΓΣΕΕ

Η ΓΣΕΕ θέτει ως σημείο αναφοράς για τη διαπραγμάτευση τη συμφωνία του Φεβρουαρίου του 2012, η οποία προέβλεπε κατώτατο μισθό 751,39 ευρώ. Σήμερα, ο κατώτατος μισθός έχει ορισθεί στα 586,08 ευρώ με Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου.

Παράλληλα, ζητεί να συνεχιστεί η συλλογική διαπραγμάτευση για τις λοιπές διεκδικήσεις της θεσμικού χαρακτήρα μετά την υπογραφή της νέας σύμβασης.

Η ΓΣΕΕ υπογραμμίζει ότι «αποτελεί ιστορική υποχρέωση των κοινωνικών εταίρων να αποκαταστήσουν τον δικαιοπολιτικό ρόλο της Εθνικής Σύμβαση». Όπως σημειώνει «είναι αδιανόητος ο εκτοπισμός των κοινωνικών ανταγωνιστών (εταίρων) και η βίαιη επιστροφή στον κρατισμό για τον καθορισμό των όρων εργασίας από την εκτελεστική εξουσία, μετά από μη δεσμευτική γνώμη πλειάδας φορέων με ποικίλες θεωρητικές προσεγγίσεις και αλληλοσυγκρουόμενες προτάσεις».

Τέλος ζητεί από τους κοινωνικούς εταίρους να προχωρήσουν σε κοινό διάβημα προς την κυβέρνηση, με το οποίο θα ζητείται η επαναφορά της πλήρους και καθολικής ισχύος της ΕΓΣΣΕ, η επεκτασιμότητα των κλαδικών και ομοιοεπαγγεματικών συμβάσεων και η αποκατάστασης της μετενέργειας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.