ΚΟΣΜΟΣ

Για το μακελειό στη Βοστόνη

Δύο ύποπτους μέσω βίντεο ψάχνει το FBI

Οι ερευνητές που έχουν αναλάβει την εξέταση διαφόρων βίντεο υπέδειξαν δύο άντρες που εμφανίζονται σε ένα από αυτά κοντά στον τερματισμό του Μαραθωνίου της Βοστόνης ως πιθανούς υπόπτους για τις δύο εκρήξεις που προκάλεσαν τον θάνατο τριών και τον τραυματισμό 180 ανθρώπων.

Δύο ύποπτους μέσω βίντεο ψάχνει το FBI

Το βίντεο εξετάζεται από την αστυνομία και το FBI σε μια προσπάθεια να αναγνωριστούν οι συγκεκριμένοι άντρες, τους οποίους οι αρμόδιες αρχές χαρακτηρίζουν ως «μεγάλου ενδιαφέροντος». Ο ένας από αυτούς εμφανίζεται με ένα μαύρο σακίδιο. Αξιωματούχος του FBI είχε δηλώσει νωρίτερα πως οι αρχές πιστεύουν ότι οι βόμβες είχαν τοποθετηθεί σε μαύρα νάιλον σακίδια ή τσάντες. Η ίδια πηγή διευκρίνισε πως οι δύο άντρες δεν έχουν ακόμα αναγνωριστεί και πως οι φωτογραφίες τους δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα για να μην παρεμποδιστούν οι έρευνες.

Boston-Marathon

Χθες Τετάρτη, επίσημες πηγές ανακοίνωσαν πως έχουν στην διάθεση τους εικόνες ενός υπόπτου, ο οποίος κρατά σακίδιο και φορά άσπρο καπέλο του μπέιζμπολ. Η αστυνομία της Βοστόνης επιβεβαίωσε την εν λόγω είδηση, αλλά τόνισε πως ο άνθρωπος αυτός δεν έχει αναγνωριστεί και δεν έχει συλληφθεί. Ο κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Ντιβάλ Πάτρικ δήλωσε πως οι έρευνες προχωρούν και «κάθε ώρα» βρίσκονται πιο κοντά στην επίλυση της υπόθεσης, όμως έκανε έκκληση για υπομονή ώστε να μπορέσουν οι ερευνητές να κάνουν την δουλειά τους. «Όταν έχουν ολοκληρωμένη εικόνα θα μας το πουν», είπε χαρακτηριστικά στο CNN.

Boston Marathon Bomb Photos

Προχωρούν οι έρευνες

Οι ερευνητές έδωσαν στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία για τις βόμβες που εξερράγησαν με διαφορά 12 δευτερολέπτων. Η πρώτη βόμβα ήταν τοποθετημένη σε χύτρα ταχύτητας χωρητικότητας έξι λίτρων και η δεύτερη σε μεταλλικό σκεύος ή κουτί. Ανάμεσα στα στοιχεία που βρέθηκαν στον τόπο των εκρήξεων ήταν κομμάτια κάρτας κυκλώματος, η οποία μπορεί να χρησιμοποιήθηκε για την πυροδότηση των μηχανισμών. Το FBI δεν έχει επιβεβαιώσει αν χρησιμοποιήθηκε ή όχι χρονοδιακόπτης για τις βόμβες. Προς το παρόν, δεν έχει καταστεί σαφές αν η διπλή επίθεση είναι μια ενέργεια εσωτερικής ή ξένης τρομοκρατίας.

«Αν η εμπειρία σου και οι γνώσεις σου αφορούν την τρομοκρατία στη Μέση Ανατολή, τότε (οι επιθέσεις) έχουν τα χαρακτηριστικά της Αλ Κάιντα ή κάποιας οργάνωσης της Μέσης Ανατολής. Αν η εμπειρία και οι γνώσεις σου αφορούν εσωτερικές οργανώσεις και επιθέσεις, τότε έχουν τα χαρακτηριστικά ενός εσωτερικού τρομοκράτη, όπως ο Έρικ Ράντολφ στους Ολυμπιακούς της Ατλάντα, το 1996», τόνισε ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής του FBI Τομ Φουέντες.

Boston Deals With Aftermath Of Marathon Explosions

Οι αρχές έχουν συλλέξει χιλιάδες αποδεικτικά στοιχεία και φωτογραφίες ή βίντεο. Απηύθυναν έκκληση στον κόσμο για βοήθεια. «Κάποιος γνωρίζει ποιος το έκανε. Η κοινότητα μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην έρευνα», επισήμανε ο Ρικ Ντελοριέ, ειδικός πράκτορας στο γραφείο του FBI στην Βοστόνη.

Στη Βοστόνη ο Ομπάμα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μεταβαίνει σήμερα στην Βοστόνη, συνοδευόμενος από την σύζυγό του Μισέλ για να παραβρεθούν σε τελετή για τα θύματα των επιθέσεων.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.