ΕΛΛΑΔΑ

Στις 31 Μαΐου

Εκδήλωση αλληλεγγύης για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες

Με την ονομασία «Workers Run & Bike for Greece», θα γίνει στις 31 Μαΐου στην ευρύτερη περιοχή των Βρυξελλών, εκδήλωση αλληλεγγύης προς την Ελλάδα.

Εκδήλωση αλληλεγγύης για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες

Η εκδήλωση γίνεται με πρωτοβουλία κρατικών και ιδιωτικών μέσων μαζικής επικοινωνίας της Φλάνδρας, δηλαδή της ολλανδόφωνης περιφέρειας του Βελγίου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας De Morgen πρόκειται για μια πρωτοβουλία αλληλεγγύης που οργανώνει το κρατικό κανάλι της φλαμανδικής ραδιοτηλεόρασης VRT, στην οποία έχουν δηλώσει συμμετοχή διάφορες φλαμανδικές εταιρείες ΜΜΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, την Παρασκευή 31 Μαΐου έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή ενός αγώνα δρόμου και μιας ποδηλατοδρομίας, που θα διέλθουν - κατά σειρά - από τα γραφεία που στεγάζονται η Belga (βελγικό πρακτορείο ειδήσεων), η Sanoma (ολλανδική εταιρεία ΜΜΕ), τα VIER/VIJF (φλαμανδικά ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια), η Woestijnvis (φλαμανδική τηλεοπτική εταιρεία), το VTM (φλαμανδικό τηλεοπτικό κανάλι), η De Persgroep (φλαμανδική εταιρεία ΜΜΕ), η Corelio (φλαμανδική εταιρεία ΜΜΕ) και η De Morgen, με τελική κατάληξη τα γραφεία της Ένωσης Φλαμανδών Δημοσιογράφων (Huis van de Journalist) στις Βρυξέλλες. Επισημαίνεται ότι «μετά το πέρας των αγώνων θα παρατεθεί γεύμα προς τιμήν όσων έλαβαν μέρος αλλά και λοιπών οπαδών της ελληνικής κουζίνας».

Παράλληλα σημειώνεται ότι η απόσταση που θα πρέπει να διανύσουν οι δρομείς είναι 44 χιλιόμετρα, ενώ η αντίστοιχη απόσταση που θα πρέπει να καλύψουν οι ποδηλάτες είναι 75 χιλιόμετρα. Ο αγώνας δρόμου ξεκινά στις 8 το πρωί, ενώ η ποδηλατοδρομία στις 11. Τα έσοδα από τους χρηματοδότες της εκδήλωσης - προσθέτει η εφημερίδα - θα καταλήξουν στο ελληνικό ίδρυμα ΘΕΟΤΟΚΟΣ, το οποίο είναι ένα κέντρο προστασίας και φροντίδας παιδιών και νέων με νοητική υστέρηση.

Υπογραμμίζεται επίσης ότι λόγω των περικοπών δημοσίων δαπανών στην Ελλάδα, τα κονδύλια που διατίθενται για την κοινωνική πολιτική έχουν συρρικνωθεί δραματικά. Καταλήγοντας, το ρεπορτάζ παραθέτει διευθύνσεις στις οποίες πρέπει να αποταθούν όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν και να παράσχουν οικονομική υποστήριξη στην εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.