ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από τη Μαρία Γιαννακάκη της ΔΗΜΑΡ

Ερώτηση για τα κρατητήρια-κολαστήρια

Ερώτηση για τις απαράδεκτες συνθήκες κράτησης στα Αστυνομικά Τμήματα υπέβαλε στον υπουργό Δημόσιας Τάξης η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Γιαννακάκη.

Ερώτηση για τα κρατητήρια-κολαστήρια

Η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ζήτημα της διάρκειας καθώς και των συνθηκών κράτησης στα αστυνομικά τμήματα έχει γίνει αντικείμενο αρνητικών κριτικών και Εκθέσεων από Διεθνείς Οργανισμούς», όπως για παράδειγμα της ομάδας ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων που είχαν επιλεγεί από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ και οι οποίοι διαπίστωσαν σοβαρές ελλείψεις και αυθαιρεσίες αναφορικά με τη στέρηση της ελευθερίας στην Ελλάδα και «γεγονότα που προκαλούν ανησυχία».

Η Μαρία Γιαννακάκη αναφέρει ως ενδεικτικό παράδειγμα την κατάσταση που επικρατεί στο αστυνομικό Τμήμα Δραπετσώνας, στο οποίο αν και έχει κρατητήρια χωρητικότητας 70 ατόμων κρατούνται για διαστήματα από ένα μήνα έως και ένα χρόνο ακόμα και 100 άτομα, ενώ δεν υπάρχουν υποδομές υγιεινής για τόσα άτομα, ούτε δυνατότητα προαυλισμού.

Η βουλευτής ρωτά τον Νίκο Δένδια:

1. Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει για την μείωση της διάρκειας κράτησης στα αστυνομικά τμήματα και την αποσυμφόρησή τους;

2. Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει για τη βελτίωση της κατάστασης στα κρατητήρια εξασφαλίζοντας υγειονομική κάλυψη, αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες για τους κρατούμενους και τους εργαζόμενου, όπως προβλέπει το Π.Δ 45/2008;

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.